Laddar

IFK överkörda – när Tollbring gästade stan

Det blev en ny storförlust för IFK Kristianstad i Champions League.

delningar

I säsongens fjärde Champions League-match tog IFK Kristianstad emot tyska storlaget Rhein-Neckar Löwen, med en viss Jerry Tollbring i laget. Likt mot ungerska Pick Szeged den gångna helgen slutade Europamatchen i en storförlust för de orangea. Tyskarna kunde nämligen vinna med 35-22 till slut.

– Det är ett bra lag, det vet vi. Det är ingen slump att de leder Bundesliga. Det är ett komplett lag. Sen är jag självklart inte nöjd med vår insats. Vi går in i detta, vi har 5000 i arenan här och får inte så många chanser att möta ett sånt kalaslag inför den inramningen. Jag tycker inte vi gör vårt jobb, säger Lasse Olsson, assisterande tränare och ansvarig i Ola Lindgrens frånvaro.

Till en början höll dock IFK Kristianstad med gästerna, även om det var Rhein-Neckar Löwen som ständigt var i en knapp ledning. Anförda av Arnar Freyr Arnarsson – som gjorde tre av hemmalagets fyra första mål – var bortaledningen nere i två bollar när klockan tickade upp mot 14 minuter. Då kom rycket från Rhein-Neckar Löwens sida. Bortalaget gick på drygt fyra minuter ifrån 9-7 till 13-7 – ett försprång som IFK Kristianstad aldrig förmådde att hämta upp.

– Det är klart kastar man bort en fem-sex bollar i första halvlek är det jättejobbigt mot ett sånt här kompetent lag, säger Lasse Olsson.

Efter något mer svängiga sista tio minuter av första halvlek landade halvtidsställningen till slut i 12-18. I den andra halvleken förmådde inte IFK Kristianstad att göra match utav det hela, utan istället kunde Rhein-Neckar Löwens ledning bara växa ju längre matchen led. Som mest befann sig bortalaget i en 14 mål stor ledning, vid ställningen 35-21, varpå hemmalagets Olafur Gudmundsson kunde fastställa slutresultatet till 22-35.

– Jag är jävligt besviken att vi inte kan bjuda på en bättre match när det är så mycket folk som kommer och tittar på oss. Det är inte mycket vi kan ta med oss från denna matchen, säger Gudmundsson.

I bortalägret var det av förklarliga skäl desto gladare miner.

– Jag är självklart väldigt tillfreds med matchen och två poäng. Jag tycker vi gör en bra match. Vi har haft tre tuffa matcher i Bundesliga som kostat mycket kraft och vi visste att vi skulle pröva på nåt annat. Spela lite långsammare och inte ha så mycket moment. Jag hade hoppats att 7-6 skulle fungera men jag trodde inte det skulle funka så bra – i dag funkar det riktigt, riktigt bra, Rhein-Neckar Löwen-tränaren Nikolaj Jacobsen.

Noterbart är även att den gamle IFK-hjälten Jerry Tollbring var målgladast av alla under kvällen, då han stänkte in sju mål på sina före detta lagkamrater och prisades som matchens spelare.

För IFK Kristianstad väntar nästa Champions League-match om en vecka, då man åker ner till Frankrike för ett bortamöte med HBC Nantes.

Champions League IFK Kristianstad 22-35 Rhein-Neckar Löwen Mål: Olafur Gudmundsson (6), Arnar Freyr Arnarsson (4), Viktor Hallén (4), Tim Sörensen (2), Albin Lagergren (1), Gunnar Stein Jonsson (1), Helge Freiman (1), Johannes Larsson (1), Philip Henningsson (1) och Richard Kappelin (1) Publik: 5 017 Tabell: Här

Relaterade artiklar