Laddar

IFK-kritik mot tuffa spelschemat

Ola Lindgren är kritisk till IFK Kristianstads täta matchande. ”Jag har jävligt svårt att acceptera det”, säger tränaren.

delningar

Det har nog inte undgått någon handbollsintresserad att IFK Kristianstad har ett fullspäckat schema under hösten. Bara i november ska totalt nio matcher i Handbollsligan och Champions League avverkas. Framöver väntar fyra matcher på nio matcher – med två möten mot Wisla Plock samt dubbla ligamatcher.

– Jag har svårt att acceptera vårat program, med tanke på viktigheten i matcherna i Champions League. Vi har två matcher mitt i nästa vecka när vi ska ner till Plock. Vi spelar tisdag och torsdag också. Jag har jävligt svårt att acceptera det, när de andra lagen har mycket mer tid att förbereda sig på, säger Ola Lindgren efter segern mot HK Malmö.

Även om Lindgren är kritisk till det täta matchandet har han förståelse för att spelet på två fronter innebär problem för Handbollsligan, när matcherna ska läggas.

– Det är klart att jag förstår problematiken, att vi har mycket matcher och att det ska passa in nånstans. Men det stör mig också när jag vet att konkurrenterna har helt andra förutsättningar att förbereda sig för match.

IFK Kristianstad-tränaren menar dock att det inte är någonting de kan fokusera för mycket på, då spelschemat nu är som det är.

– Vi ska inte lägga för stor vikt vid det. Det är som det är. Vi får ta det därifrån och bita ihop.

För IFK Kristianstads del väntar härnäst Wisla Plock (11/11) följt av Alingsås HK (14/11), IFK Skövde (16/11) och Wisla Plock (19/11).

Relaterade artiklar