Laddar

IFK Kristianstads storstjärna: ”Som vilken match som helst”

Sliten Albin Lagergren vill avsluta på bästa sätt.

delningar

Den alltid lika medieskygge men sympatiska Albin Lagergren försöker slingra sig från intervjun, men när hans IFK Kristianstad möter Flensburg-Handewitt, i lagets största match någonsin tvingas han ställa upp.

– Det är bara det att jag kan vara utan det, säger Albin Lagergren apropå sin ovilja att bli intervjuad.

Hur känns det? – Det är absolut en av de största matcherna vi spelat sen jag kom hit. Det ska vi bli väldigt roligt och man börjar redan bli lite nervös.

Men hur är du i sådana anspänningslägen. Släpper det när du kommer ut i morgon? – Ja så är det. Direkt när man börjar värma upp så är det som borta och då är det som vilken match som helst.

I Flensburg återfinns fem stycken svenskar. Hampus Wanne, Jim Gottfridsson, Mattias Andersson, Simon Jeppsson och Tobias Karlsson. Bekanta till Lagergren efter deras spel i det svenska landslaget.

– Det ska bli väldigt roligt att framförallt få träffa dem igen. Det är väldigt bra handbollsspelare och jättetrevliga allihopa.

Han är den kanske enkilt viktigaste pjäsen IFK har, och gjorde flest mål av samtliga IFK Kristianstadspelare Champions Leagues gruppspel.

– Jo men det känns helt ok. Man börjar bli lite sliten nu i huvudet, det har varit en lång säsong med inte så mycket vila, men nu är det bara roliga matcher kvar.

Kräma ut det sista? – Ja precis.

Du som lämnar IFK efter den här säsongen. Blir det extra viktigt för dig att göra ett bra sista avtryck?  – Ja men det tycker ja. Och sen att vi äntligen tar oss vidare – det är väldigt skönt.

Relaterade artiklar