Laddar

IFK Kristianstad vann – trots genomklappning

Säsongens första seger i Champions League är ett faktum.

delningar

IFK Kristianstad är inte längre segerlöst i säsongens Champions League. Efter fem förluster och en oavgjord på de sex första besegrades nämligen polska Wisla Plock med 25-24 hemma i Kristianstad Arena.

– Jag ser bara till de två poängen just nu. Det är klart om vi börjar leta och greja så är det klart att det kan bli inbördes möten och viktiga mål. Men vi kunde förlorat den här matchen. När vi ligger under med två var det inte så mycket som talade för oss, säger IFK Kristianstad-tränaren Ola Lindgren.

Det var IFK Kristianstad som tidigt kom att koppla greppet om matchen. När klockan passerat åtta minuter valde Wisla Plock att ta matchens första time-out, sedan IFK Kristianstad gått upp i en 5-2-ledning. Närmare än två mål skulle dock aldrig gästande Wisla Plock komma under den första halvleken.

Istället kunde IFK Kristianstad, trots att Marcin Wichary i Wisla Plock-målet stod för flera räddningar, sticka ifrån ordentligt i första halvlek. Som mest kom det att skilja sju mål (14-7) emellan lagen. Till slut fick IFK Kristianstad dock ”nöja” sig med en femmålsledning och 15-10 i halvlek.

– Jag är lite irriterad på slutdelen i första halvlek. Vi leder med sju och får boll när det är 40 sekunder kvar. Sen blir det ett tekniskt fel när (Richard) Kappelin chanskontrar. Sen går de upp och får retur, där vi inte är riktigt vakna. Då blir det fem istället för sju. Tycker det är en stor skillnad på det när man startar andra halvlek, förklarar Lindgren.

Efter halvtidsvilan kom matchbilden att förändras. Och det helt och hållet. Den andra halvleken inleddes visserligen med ett Olafur Gudmundsson-mål och en andra straffräddning från Richard Kappelin, som storspelat under den första halvleken. De tio minuterna som följde kom dock att bli mardrömslika för IFK Kristianstad.

Ledningen med 16-10 krympte mål för mål och strax efter att klockan passerat 40 minuter kunde Valentin Marian Ghionea göra 17-17. Någonting som minuten därefter följdes av att Gilberto Duarte gav Wisla Plock ledningen. De avslutande 20 minuterna blev sedan minst sagt dramatiska, där lagen kom att följas åt.

– Jag var medveten om att utvisningsstatistiken kommer jämnas ut i andra halvlek. De hade tre stycken och vi ingen. Men de kommer i tät följd och där gör vi dåliga beslut och dåliga val samt bjuder på tekniska fel. Vi kommer inte ens till avslut och där måste vi ha mer disciplin. Sen tycker jag vi tappar lite aggressivtet i försvarsspelet i andra halvlek samtidigt som de har mycket mer tryck, säger IFK Kristianstad-tränaren.

Först när klockan tickade upp på 53 minuter kunde IFK Kristianstad återta den ledning man så länge haft. Ett Albin Lagergren-mål gav nämligen hemmalaget 23-22 – vilket följdes av att Tim Sörensen kontrade in 24-22 i öppet mål några minuter senare.

Efter de två målen av Kristianstad förmådde gästerna aldrig att komma i kapp – utan till slut kunde IFK Kristianstad vinna med 25-24, sedan Wisla Plock reducerat med matchens sista skott.

– Ser man till matchens helhet finns det så mycket att ta med sig, med försvarsspel och tekniska fel och allt sånt här. Men i dag är det faktiskt poängen det viktigaste. Jag är glad att vi lyckas ta oss tillbaka i matchen när de gjort sju på oss i andra halvlek, vi har mycket utvisningar och har det tufft där med tekniska fel, säger Ola Lindgren.

– Självklart är vi besvikna över det här resultatet, men vi fajtades, säger Wisla Plock-tränaren Piotr Przybecki.

I och med segern klättrar IFK Kristianstad upp på den sjätte och sista slutspelsplatsen, då man passerar just Wisla Plock och HC Zagreb.

Champions League IFK Kristianstad 25-24 Wisla Plock Mål: Philip Henningsson (5), Albin Lagergren (4), Olafur Gudmundsson (4), Tim Sörensen (4), Helge Freiman (3), Stig-Tore Moen Nilsen (2), Viktor Hallén (2) och Mario Lipovac (1). Publik: 3 859, Kristianstad Arena Tabell: Här

Relaterade artiklar