Laddar

IFK segrade i toppmötet: ”Väldigt nöjda”

IFK Kristianstad vann toppmötet i Kristianstad Arena. ”Vi är väldigt nöjda med att vi vinner matchen”, säger Lasse Olsson.

delningar

Efter en tuffare tid hittade IFK Kristianstad tillbaka till vinnarspåret mot Ricoh i tisdags. På torsdagskvällen kunde Kristianstad bärga sin andra raka seger – då Redbergslid slogs tillbaka i toppmötet i Kristianstad Arena med 30-26. En av huvudanledningarna bakom segern och den imponerande prestationen menar Albin Lagergren var att man återfunnit glädjen.

– Speciellt efter Rhein-Neckar Löwen såg vi ut som döda hösäckar hela laget. Men jag tycker vi gör det väldigt bra nu och har bra go i laget, säger Lagergren.

Vad är det som gjort att ni hittat tillbaka? – Vi var väl trötta på förlora och skrämma ut oss som vi gjort och inte visa glädje. Det är mycket roligare att vinna än förlora.

Under den första tredjedelen av matchen var det dock Redbergslid som hela tiden befann sig i en ledning på ett eller två mål. När klockan väl tickade upp på 20 minuter gjorde Albin Lagergren 11-11 och strax svängde matchpendeln. Medan Richard Kappelin stod för tre räddningar på de efterföljande tre minuterna var Viktor Hallén och Mario Lipovac kliniska – då hemmalaget gick iväg till 14-11.

Tremålsunderläget som då uppstod var aldrig någonting Redbergslid förmådde att vända på. Efter en första halvlek som präglades av ständiga avblåsningar från domarteamet kunde IFK Kristianstad gå till halvtidsvila i en 17-15-ledning.

– Framåt spelar vi väldigt bra i 45 minuter och har väldigt bra speed. Tycker de har väldigt svårt med sitt utkuperade försvar, säger Albin Lagergren.

I den andra halvleken behövde så IFK Kristianstad bara några minuter, rättare sagt 3 minuter och 38 sekunder, på sig för att avgöra toppmötet. På den korta tiden gick IFK Kristianstad nämligen från 17-15 till 21-15 och såg till att skapa ett ointagligt försprång.

– De är fighters. Vi var på väg att hänga av dem men de fightar sig tillbaks här. Så vi är väldigt nöjda med att vi vinner matchen, säger tillförordnade IFK-tränaren Lasse Olsson.

Även om Redbergslid kunde höja sig och åter göra match av det hela – vid flera tillfällen var hemmaledningen åter nere i tre bollar – såg IFK Kristianstad till slut till att avgå med segern och siffrorna 30-26.

– Jag tycker inte vi är tillräckligt bra för att vinna och det är inte så mycket att säga om det. Jag är rätt missnöjd med vår insats faktiskt och tycker de får spela sitt spel alldeles för mycket, summerar RIK-tränaren Jasmin Zuta.

I och med segern har IFK Kristianstad 51 raka hemmasegrar i Handbollsligan.

Handbollsligan IFK Kristianstad 30-26 Redbergslids IK Mål: Albin Lagergren (9), Tim Sörensen (8), Helge Freiman (4), Arnar Freyr Arnarsson (2), Olafur Gudmundsson (2), Viktor Hallén (2), Gunnar Stein Jonsson (1), Mario Lipovac (1) och Philip Henningsson (1). Publik: 4 328 Tabell: Här

Relaterade artiklar