IFK Kalmar föll i cuppremiären: "Vi gör väldigt många individuella misstag"

IFK Kalmar förlorade mot Kristianstads DFF med 7-1. - Foto: Faton Pasho

Damallsvenska Kristianstads DFF var numret större när laget vann med hela 7-1 mot IFK Kalmar i Svenska Cupen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Redan på förhand var det snack om att IFK Kalmar hade lottats i en tuff grupp i Svenska Cupen när man hamnade i samma grupp som lag som Kristianstads DFF, FC Rosengård och IF Limhamn/Bunkeflo.

På lördagen var det dags för första mötet i den tuffa gruppen när Kristianstads DFF stod för motståndet, ett lag IFK Kalmar kände rätt väl och hade scoutat hårt. Trots det blev det aldrig riktigt spännande. Damallsvenska Kristianstad rivstartade matchen och hade efter 16 minuters spel redan avgjort den första gruppspelsmatchen när Svava Ros Gudmundsdottir skickade in 3-0 till gästerna.

Slutresultatet skrevs tillslut till 7-1 till Kristianstad efter att Mathilda Johansson Prakt 1-5 reduceringen.

– Vi kommer fel in och gör väldigt många individuella misstag. Jag tycker att vi genom hela matchen har koll på deras organiserade anfallsspel men vi tappar boll vid fel lägen och får ställa om. Kristianstad får mycket enkla mål som de utnyttjar bra, säger tränare Martin Sjöstrand och fortsätter.

– Det som ändå är positivt är att vi gör misstag och kan rätta till det. Det är inte Kristianstad som gör något bra och det tar vi med oss in i veckan.

Hoppet tändes när Matilda skickade in 1-5 reduceringen men det släcktes lika snabbt. Hur ser ni på det?

– Vi hade några fina sekvenser rakt igenom hela matchen men de hade en period där de får tre, fyra bollar på väldigt kort tid. Det är synd för fram tills dess står det och väger lite. Vi skapar bra målchanser och de skapar lite grann, säger tränare Joakim Lindén Johansson.

Det kändes som att Kristianstad var numret större i dag. Delar du den uppfattningen?

– Ja de är ju en nivå över oss och det är det som är roligt också att få möta bättre motstånd för att se vart man står, säger Joakim.

Tuff inledning på Svenska Cupen, nu väntar Rosengård och Limhamn. Hur går tankarna kring resterande matcher?

– Det är fortsätta att spela utifrån våra principer och mäta oss för att se vart vi står. Det är här en förberedelse inför Elitettan. Vi vill ju självklart göra resultat men vi är medvetna om att det är en tuff grupp, avslutar Lindén Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar