Laddar

IFK bärgade fjärde raka segern

IFK Kristianstad segrade i Skånederbyt.

delningar

IFK Kristianstad bärgade säsongens fjärde raka seger, när OV Helsingborg slogs tillbaka med 30-24 i Skånederbyt i Kristianstad Arena. Det blev dock aldrig en urladdning likt i derbyt mot Ystads IF. Istället följdes lagen länge och väl åt, med ett Kristianstad som ständigt hade några få måls ledning.

– Jag hade hoppats på lite bättre försvarsspel för att avgöra matchen tidigare. Nu blev den onödigt tajt. Vi kom aldrig ifrån. Vi hade några lägen med fyra, fem och sex (måls ledning reds. anm.) utan att riktigt komma ifrån. Men vi hade ändå bra kontroll på det, säger IFK Kristianstad-tränaren Ola Lindgren.

Under matchens första 40 minuter var IFK Kristianstads ledning aldrig mer än tre bollar stor och det var först när klockan närmade sig 50 minuter som hemmalaget kunde sticka ifrån och till slut gå upp i en sex mål stor seger, i form av slutresultatet 30-24.

– Jag är rätt nöjd med stora delar av matchen. Vi spelar lite offensivt försvarsspel och får träna på det, och jag tycker vi gjorde det bra. Men det saknades lite den här distinktheten i försvarsspelet, säger Lindgren.

Även OV Helsingborgs-tränaren Ulf Sivertsson var nöjd med sitt lags insats.

– Det var en hedersam förlust. Jag tycker vi står upp fantastiskt bra, med det vi har, och kämpar hela jäkla matchen. Och vi är så nära som 26-23 med fem-sex minuter kvar, säger Sivertsson och fortsätter:

– Sen är det klart att vi inte klarar stå mot det trycket som kommer från Kristianstad med snabba avkast och kontringar. Där gjorde de väl en 15-16 och det är klart att det är jäkligt jobbigt. Vi får aldrig stopp på dem och det gör de otroligt bra.

I och med segern har IFK Kristianstad 49 raka segrar mot svenskt motstånd i Kristianstad Arena. Därmed har man chansen att nå milstolpen 50 raka segrar i derbyt mot Lugi 20 september.

Handbollsligan IFK Kristianstad 30-24 OV Helsingborg Mål: Stig-Tore Moen Nilsen (5), Albin Lagergren (3), Arnar Freyr Arnarsson (3), Inge Aas Eriksen (3), Mario Lipovac (3), Philip Henningsson (3), Viktor Hallén (3), Anton Persson (2), Gunnar Stein Jonsson (2), Helge Freiman (2) och Tim Sörensen (1). Publik: 4 237, Kristianstad Arena Tabell: Här

Relaterade artiklar