Laddar

I morgon arrangeras välgörenhetsdag på torget

På tisdagen kommer Club Lions i Kristianstad att arrangera "Lions Ljushjärta" på lilla torg. Syftet är att samla in pengar till välgörande ändamål.

delningar

På alla hjärtans dag är det åter dags för Lions ljushjärta. Arrangemanget som startades för fyra år sedan kommer att hållas under hela dagen på Lilla torg i Kristianstad. Syftet är att folk ska kunna hedra personer i deras närhet. – En del väljer att tänka på någon som gått bort och en del företag tänder ljus för sin personal. Vi vill att man ska stanna upp, tända ett ljus och reflektera. Förra året sålde vi totalt 800 marschaller, säger Krister Andersson, på Club Lions i Kristianstad.

Under dagen kommer det även att bli uppträdande med musik och utdelning av godis. Dessutom ska tio stycken alla hjärtans-tårtor lottas ut. De har skänks av konditorier i staden. Klockan 13.00 kommer även att delas ut ett stipendie (årets ljushjärta) på 10 000 kronor till någon som har genomfört något speciellt och som Club Lions vill hylla.

Pengarna som kommer in under dagen går till välgörande ändamål. Därför hoppas arrangörerna på att så många som möjligt väljer att köpa och tända en marschall. – Vi har bestämt oss för i år att stötta föreningen ”Vi som förlorat barn”. De vill starta upp en verksamhet lokalt och ger ett behjärtansvärt intryck. De jobbar ideellt med att stötta anhöriga till barn som gått bort och vi vill kunna hjälpa dem, säger Krister Andersson.

Tidigare har arrangemanget Årets ljushjärta bland annat gett pengar till barndiabetesavdelningen på CSK. Utöver det arbetar Club Lions med att samla in medel för att stötta ett stort antal andra verksamheter lokalt i Kristianstad och även internationellt.

Relaterade artiklar