Laddar

I kväll blir det derby mot Malmö – IFK är laddade inför matchen

I kväll kommer det bli derby mellan IFK Kristianstad och HK Malmö i Kristianstads Arena.

delningar

När IFK Kristianstad mötte HK Malmö i Baltiska hallen den 4 oktober, så åkte de på en förlust med siffrorna 28–22. När det i kväll blir ett nytt derby finns därmed chansen till revansch.

– Det är klart att vi en revanchsugna. Det pratas mycket om att Malmö är det sista svenska laget vi förlorade mot, men detta är en helt ny match och nya förutsättningar. Vi tycker att vi vill göra en bättre match än vad vi gjorde i Malmö senast. Det tillsammans med att vi är starka på hemmaplan, talar för oss , säger sportchefen Jesper Larsson.

Till Kristianstads Arena väntas nu cirka 4 500 personer. Många supportrar kommer därmed att finnas på plats för att heja fram hemmalaget till en seger. Endast sex poäng skiljer just nu i tabellen mellan de båda lagen.

Ni kommer att möta Dan Beutler som leder målvaktsligan. Vad krävs för att göra mål på honom? – Duktiga målvakter krävs det alltid något extra för att göra mål på. Men vi ska inte hitta på något extra just för honom. Det handlar om att komma till bra avslut och att våra spelare förvaltar de chanserna på bästa sätt. Det är inget hokus pokus.

Vad krävs för att vinna över Malmö? – Vi gör alltid samma förarbete oavsett om det är den inhemska eller internationella ligan. Det som utmärker Malmö är att det har en bra mix av rutinerade och unga spelare. De rutinerade är väldigt drivna, kanske främst (Dan) Beutler och (Fredrik) Petersen.

Hur känns det just nu inför kvällens match? – Det känns ganska bra. Någon timme eller två innan matchen börjar man att fokusera på riktigt allvar.

Inför kvällens Derby är Stig-Tore Moen Nilsen skadad. Resten av truppen uppges vara friska och skadefria.

Relaterade artiklar