I helgen kan du få testa att sitta i fängelse

I helgen kan du testa på att sitta i en cell. - Foto: Mostphotos

Kriminalvården är på turné. Nu kan du få testa på att bli fängslad.

delningar

I morgon (söndag) kommer Kriminalvården att besöka C4 Shopping i Kristianstad. De är ute på en landsomfattande turné för att berätta om sin verksamhet. Mellan klockan 10.00-18.00 finns de vid handelsplatsen.

– Efter de uppskattade eventen i Göteborg och på Stockholms central där vi visade upp Kriminalvårdens verksamhet, tar vi ett steg till och utrustar en utställningstrailer för att lättare och oftare kunna prata kriminalvård i samhället, säger Kicki Wallmo, enhetschef på Kriminalvårdens kommunikationsavdelning, i en artikel på Kriminalvårdens hemsida.

Till köpcentrat kommer de att ha med sig en stor trailer. Där kan de berätta om hur det egentligen är att sitta i fängelse. Finns det wi-fi på rummet? Får man vara utomhus någon gång? Och hur fungerar livet med en elektronisk fotboja? Ett av syftena med turnén är att fler ska få upp ögonen för Kriminalvården, så att de får enklare att rekrytera personal.

I lastbilen som de kör ut med finns det också uppbyggt en riktig fängelsecell. Det är ett litet utrymme med säng, vask och skrivbord. Där kan du se hur det kan vara att bo på en anstalt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar