Laddar

I dag utses Vattenrikets bästa sångfågel

Efter flera veckors omröstning utses nu Vattenrikets bästa sångare.

delningar

Den 3 februari hölls den första deltävlingen i den tv-sända Melodifestivalen. Samtidigt drog Naturum Vattenriket igång sin egen version med åtta fåglar som deltagare. Under lördagarna har fåglarna presenterats på scen och nu är det dags för final.

– Vi har kanske inte valt de som sjunger vackrast, exempelvis Skräntärnan. Men de har ett intressant läte som kan väcka känslor. Tanken är att de ska representera de fåglar som finns i Vattenriket, har Erik Kohlström, naturvägledare på Naturum, tidigare sagt till 24kristianstad.se

Under de senaste veckorna har besökarna på Naturum fått lägga sin röst på den fågel de tycker ska vinna. Klockan 12.00 i dag avslöjats vem som tar hem titeln. Utnämningen sker på Naturum Vattenriket.

Följande fåglar är finalister: (1) Tranan, (2) Skräntärnan, (3) Gräshoppsångaren (4), Göken (5), Kornknarren (6), Rördrom (7), Sånglärkan och (8) Storspov.

För de som inte kan få nog av fåglar arrangerar Vattenriket dessutom fler aktiviteter på det temat. Naturfotografen och filmaren Patrik Olofsson visar bilder och berättar om tranorna i Vattenriket klockan 14.00 i dag.

I morgon samma tid är det föreläsning om Tranorna, som nu börjar att anlända till Kristianstad. Naturvägledaren ger svar på frågor som: Varför dansar tranorna? Vad är det som är så bra med Pulken och hur mjuk är egentligen en tranfjäder?

Relaterade artiklar