Laddar

I dag inviger de ny utställning i Kristianstad

I dag kommer en ny utställning av invigas i Kristianstad.

delningar

Folkskolan firar 175 år och det uppmärksammar Lärarstiftelsen genom en utställning. Den är på turné och nu är det Kristianstads tur att visa den. Det sker på Regionmuseet Kristianstad. Det som skildras är skolan och läraryrket från 1800-talet och fram tills i dag. Under den tiden har det skett en stor förändring. Kanske väcks det själva några minnen från din egen skolgång?

I Kristianstad kommer utställningen även att kompletteras med ett klassrum, som främst ska användas till skolvisningar tillsammans med museipedagog Helén Lilja. Utställningen går under namnet En sagolik skola.

– Det är fantastiskt roligt att få möjlighet att visa upp skolans dolda konstskatt och visa hur bilden och konsten varit en viktig del i barns lärande och skolans utveckling genom åren, säger Evelyn Thomasson, utställningsansvarig på Regionmuseet Kristianstad.

På invigningen kommer Rickarums Bya-teater att uppträda med föreställningen ”Lektion med fröken Ida”. Den utspelar sig under en lektion år 1894. Det kommer också finnas möjlighet att gå en tipsrunda under utställningen. Fram till den 14 januari kommer En sagolik skola att ställas ut på Regionmuseet i Kristianstad.

Relaterade artiklar