Laddar

Hyllningen till Lagergren: ”Ostoppbar”

Albin Lagergren imponerade stort när IFK Kristianstad besegrade Redbergslid. ”En av Sveriges bästa högernior, kanske den bästa”, sa motståndartränaren.

delningar

När IFK Kristianstad besegrade Redbergslids IK med 30-26 storspelade Albin Lagergren och prisades som matchens lirare – efter att ha gjort nio mål framåt. Med sitt fina spel både offensivt och defensivt var högernian en av de starkaste bidragande orsakerna till IFK-segern.

– Det är klart när Albin Lagergren är som i dag – snabb i sidled och med en jädra killerinstinkt hjälper det oss väldigt mycket, sammanfattade IFK-tränaren Lasse Olsson efter matchen.

Högernian själv spelade i 60 minuter men kostade på att ge sig själv en gnutta kritik efter matchen.

– Det är bra i 45 sen mycket slarv i slutet, sa Lagergren som trots allt inte var helt nöjd trots nio mål framåt:

– Det är några onödiga skott jag tar som jag inte är riktigt nöjd med. Men i det stora hela är jag väldigt nöjd.

En som däremot valde att inte skräda med orden var RIK-tränaren Jasmin Zuta.

– En av Sveriges bästa högernior, kanske den bästa. Väljer man då att vara passiv mot han kan han göra lite som han vill. Det är väl det som är problemet.

– De jobbar med övergångsspel mot oss där, vi klarar inte av att få den höjden och gör riktigt dåliga val. Vi får lite bättre koll i perioder men det är snudd på nonchalans att tillåta att han får spela på det sättet. Då är han ostoppbar, sammanfattade Zuta.

Relaterade artiklar