Laddar

Hundratals nya bostäder ska byggas i Kristianstad

Snart går byggstarten för nya bostadsområdet i Hammar. 400 nya bostäder är på gång.

delningar

Under de närmaste åren kommer Kristianstad att få ett helt nytt bostadsområde, bara ett stenkast från C4 Shopping. Närmare 400 bostäder ska byggas i form av lägenheter, radhus och kedjehus. Planeringen har pågått under en lång tid och snart kommer det synas hur bostadsområdet byggs upp.

Under det senaste mötet i kommunfullmäktige såldes mark till det lokala bolaget K-Fastigheter som ska bygga totalt 104 lägenheter i området. Cirka 12 miljoner kronor beräknas de få betala.

På samma möte tog också ett beslut att sälja mark till NCC och SHH (för cirka sju miljoner kronor). De ska bygga 36 radhus på marken. Nyligen har de fått bygglov och sätter nu igång med schaktningsarbetet. I oktober månad kommer de att börja bygga bostäder. Hittills är minst 60 procent av deras radhus sålda.

– Vi är glada över det stora intresse som visats i bostadsrättsföreningen Hammars Park. Hammar är ett expansivt och välbeläget område i Kristianstad. Som bostadsutvecklare är det viktigt att säkerställa en attraktiv och fungerade helhet inom de områden där vi utvecklar våra bostäder och vi har goda erfarenheter av denna form av samverkan, säger Matias Lindberg VD på SHH Bostadsutveckling AB.

Radhusen beräknas vara färdiga för inflyttning i början av år 2019. Det kommer att bli varierade hus med tegelfasader och inslag av trä. Bostäderna kommer att ligga intill en park som kommunen ska anlägga.

Parallellt med radhusbygget kommer fler fastighetsbolag att uppföra bostäder i området. AB Kristianstadsbyggen ska börja bygga sina lägenheter under nästa år. Även Christianstad Fastighets AB är på gång med 64 nya lägenheter.

Relaterade artiklar