Laddar

Hotellet samlar in julklappar till behövande

Hotellet i Kristianstad samlar nu in julklappar som kommer att gå till behövande.

delningar

Under flera år har Quality Hotel Grand i Kristianstad samlat in julklappar till välgörande ändamål. Paketen har bland annat delats ut till flyktingarna i Breanäs och till Svenska kyrkan. Det är hundratals julklappar som lämnas in varje år. Denna jul kommer Kvinnojouren att vara mottagare.

–  Det är fjärde året vi gör detta, med att samla in julklappar inför julen. Det har bara ökat sedan starten, förra året tror jag att vi fick in över 300 paket. Det blir en win-win-situation när man får in julklappar till behövande och de som ger kan känna att de gör något som ger nytta, säger Kenneth Hoffström, hotelldirektör.

För varje julklapp som tas emot skänker hotellet 10 kronor till Unicef, som hjälper barn i hela världen. Det finns också möjlighet att köpa ett gåvokort i receptionen som går direkt till Unicef Sverige.

Fram till söndagen den 17 december är det möjligt att lämna in paketen. Flera ligger redan under granen på Quality Hotel Grand.

– Det är bara att komma in och lägga julklapparna under granen. Man bör skriva en lapp på paketet vad det innehåller och till vilken ålder det passar. För de barn som kommer till Kvinnojouren finns det ett behov av julklappar. Det kan bli en tröst, säger Kenneth Hoffström.

Relaterade artiklar