Laddar

Hotellet i centrum ska säljas

Ett hotell mitt i centrala Kristianstad är nu till salu och flera intressenter har redan hört av sig. Ägarna har planer på att flytta och starta upp en liknande verksamhet utomlands.

delningar

Frukosthotellet på Västra Boulevarden har funnits sedan år 1932 och har sedan dess haft flera ägare. År 2012 tog makarna Annelie och Michael Lundquist över verksamheten. Under de åren har hotell Sirius bytt namn till Duxiana, vilket innebar en ännu högre komfort för gästerna. Nu vill ägarna ta chansen att förverkliga sin dröm om att flytta utomlands.

– Vi vill öppna upp något liknande i Florens i Italien, där vi varit många gånger under de senaste åren. Därför har vi nu tagit beslutet att sälja. Visionen är att starta upp något större där, man får testa och se om det lyckas, säger Michael Lundquist.

Hotellet som nu ska säljas består av 19 rum och med totalt 35 bäddar. Till hotellet hör dessutom två lägenheter på 150 respektive 110 kvadratmeter. Det centrala läget är något som lyfts fram.

– Det är ett familjärt hotell. Om man kommer från motorvägs så ligger vi etta i kön. Vi har lilla torg runt hörnet och ligger precis mitt i staden, säger Michael Lundquist.

Vad krävs för att ta över ett hotell? – Man behöver ha ett kundfokus och tycka om att ge bra service. Vi själva var ganska nya på detta när vi startade, men har lärt oss efterhand. Nu rullar det på riktigt bra, säger Michael Lundquist.

HRF Förmedling är den mäklarfirma som har fått uppdraget att sälja hotellet. Fastän att annonsen nyligen lagts ut finns det redan ett intresse att ta över. Flera personer hade ringt under torsdagen. – Det finns många spekulanter, men bankerna brukar vara restriktiva med att låna ut pengar. Det ser ändå förhoppningsfullt ut, säger mäklaren Jonny Hunner.

Relaterade artiklar