Laddar

Hot och våld har eskalerat – nu vill de sätta in vakt vid badhuset

Hot och våld hotar personal och badgäster i Kristianstad. Nu vill kommunen sätta in en vakt vid badhuset.

delningar

Enligt en skrivelse från Kristianstads kommun till polisen, har antalet fall av hot, trakasserier och våld i och runt Tivolibadet ökat under det senaste året. Både badgäster och personal uppges ha drabbats. Under hösten ska det ha eskalerat så mycket att både de anställda och besökarna riskeras att utsättas för brott.

Därför har nu Kristianstads kommun tagit beslutet att sätta in en vakt som ska patrullera i och runt badet. Det vill säga i direkt anslutning till byggnaden, på grönytor och på parkeringen. De har nyligen skickat in en ansökan till polisen.

Idén är att ordningsvakten ska finnas på plats under badets öppettider på helgerna. Det vill säga till klockan 17.00 på lördagar och till klockan 18.00 på söndagar. Det är nämligen under helgerna som problemen har varit värst.

Flera gånger under hösten ska personalen har fått tillkalla väktare eller polis. Senast för tre veckor sedan fick två patruller larmas dit när 10 personer hamnade i bråk utanför byggnaden. Med en vakt som är placerad i receptionen och gör ronderingar runt badet, ska tryggheten öka.

Tidigare har det även funnits en vision att installera en övervakningskamera vid receptionen. Även det med syftet att badgästerna ska känna sig trygga.

– Ifall det är någon som inte följer trivselreglerna så kan personel trycka på en larmknapp. Då kommer Securitasvakter direkt och för ut dem från anläggningen. Det sker varje vecka att någon måste visas ut, men våra badgäster kan känna sig trygga och säkra, sade förste badmästare Mats Svensson när den åtgärden diskuterades under våren.

24kristianstad.se har försökt att nå säkerhetschefen som gjort ansökan. Han var inte tillgänglig under onsdagen. Inte heller de andra säkerhetsansvariga tjänstemännen har varit möjliga att nå.

Relaterade artiklar