Laddar

Hörnmålen förde Wä till andra raka

Två hörnor gick i mål och Wä IF kunde därmed avgå med segern.

delningar

I helgen vann Wä IF med 4-0 mot Farstorps GoIF. På torsdagskvällen ställdes Wä-damerna åter mot en nykomling – och vann även den här gången. Hemma i Vä kunde nämligen Sibbhults IF besegras med 3-1.

– Riktigt skönt. Spelet fungerar stundvis bra. Sen tycker jag vi släpper in dem för mycket, men ändå skönt med tre poäng, det är viktigt, säger Wä-mittfältaren Moa Raftmark efter slutsignalen.

Redan efter tio minuters spel kom 1-0-målet. Sibbhult-målvakten Isabella Skagerholm tappade då in en hörna från Josefine Arildsson och Wä-spelarna kunde jubla.

Gästerna repade dock mod och växte in i matchen. 1-0-resultatet stod sig halvleken ut, efter 35 minuter med chanser åt vardera håll. Blott tio minuter in på andra halvlek utökade dock Wä sin ledning. En hörna slagen av Emelie Johnsson hittade in i nätmaskorna, sedan Sibbhult-keepern blivit trängd av Wä-spelare och stött in bollen i eget mål.

– Skönt att de fasta situationerna sitter med. Sen tycker jag att vi borde gjort fler spelmål också. Vi blir lite stressiga emellanåt.

Sibbhult gjorde dock match av det hela, om än bara för några minuter. Ett väl avvägt inlägg nådde nämligen, via Moa Svensson i Wä-målet, fram till Ebba Axelsson, som stötte in 2-1 i öppen kasse i den 72:a minuten.

Det sista ordet fick dock Wä IF. Josefine Arildsson avlossade bössan från straffområdeslinjen och på returen var Antonia Ljunggren påpassligt framme och petade in det avgörande 3-1-målet.

– Stundtals tycker jag vi spelar riktigt bra. Sen släpper vi in dem för mycket i matchen, men det blir bra till slut.

Sju poäng nu efter tre matcher. Det är ni nöjda med eller? – Absolut. Det var kul att ta poäng av Osby också. De var kanske lite vassare än oss, men vi håller ihop det och krigar ändå. Så det är riktigt bra med sju poäng efter tre omgångar.

Hur bra tycker du ni ser ut i år? – Jag tycker ändå vi ser bra ut. Det är blandat med lite rutin och lite unga. Jag tror ändå vi kommer vara i toppen, absolut.

I och med segern toppar Wä IF Division 3 Nordöstra. Det skiljer dock bara en poäng ner till FC Hessleholm och Hjärsås/Värestorps IF, vilka båda har en match mindre spelad.

Betygsättning av Wä IF 3-1 Sibbhults IF Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 3 Två lag som verkligen försökte spela fotboll och på sätt och vis tog ut varandra. Chanser åt bägge håll och då Sibbhult höjde sig ordentligt efter såväl 0-1 som 0-2 bjöds det även på en del dramatik, även om matchen dog ut efter Antonia Ljunggrens 3-1-mål.

Planen – 3 Börjar den hårda vintern äntligen släppa taget, på riktigt? Det verkar så. Mattan på Wä IP var grön och fin men även hyfsat jämn. Ännu inte i toppskick men kvitterar ändå ut ett bra betyg. Vid ett besök på idrottsplatsen om en månad höjs säkerligen betyget.

Programbladet – 3 Tränarsnack? Check. Nästa hemmamatch? Check. Dagens domare? Check. Laguppställningar? Check. Ett programblad med de nödvändiga punkterna och tjusig grafik, då det är gjort i Wä IF:s färger. Tyvärr stämde inte bortauppställningen i programbladet med den i verkligheten.

Korven – 4 Korven i sig var grillad till nästintill perfektion. Råvaran var fin, även om den inte på något sätt stack ut. En trea helt enkelt. Det som drar upp betyget är istället brödet. Medan många andra satsar på något massproducerat har Wä IF korvbröd från det lokala fiket. Det gör mycket, tro mig.

Matchens lirare – Ebba Axelsson, Sibbhults IF I en match där det var många som blandade och gav höll den här lilla Sibbhultsliraren ständigt en hög nivå. Kvick och teknisk spelare som ständigt sysselsatte hemmaförsvaret. Blandade små snabba ryck med tvåfotare och tunnlar. En fröjd att skåda i sitt esse, även om det kan slipas på slutprodukten.

Relaterade artiklar