Hon sjöng på handbolls-EM i Kristianstad – ställs nu mot favoriten

Mimi Werner är tillbaka i Kristianstad Arena. Klädd i orange ställs hon nu mot favorit-tippade Felix Sandman.

delningar

Lördagens tredje duell i Andra Chansen kommer att stå mellan Mimi Werner från Borås och Felix Sandman från Stockholm. Båda är nu taggade till tusen efter torsdagens repetitioner.

De ser fram emot den direktsända tävlingen på lördag. Senast för två år sedan sjöng Mimi Werner på samma plats, men i ett helt annat sammanhang.

– Jag har spelat här en gång på handbolls-EM år 2016. Det var superkul, så jag känner mig lite hemma här. Jag tycker att det är en bra och mysig arena. Det känns bra, säger hon.

Kommer din orange outfit att användas på scenen på lördag? – Ja, man får ju ha den nu när man är här, säger Mimi Werner.

Har du sett något av Kristianstad? – När jag var här sist och spelade så var jag ute på stan och shoppade. Det är en väldigt fin stad. Den påminner lite om Borås. Det är mysiga gator och fina kaféer.

 

 

Felix Sandman. Foto: Henrik Nordell

 

För Felix Sandman är det första besöket i Kristianstad. Arenan som de nu ska spela i är en av de minsta under hela turnén för Melodifestivalen. Liksom flera andra av artisterna ser han det som en fördel.

– Speciellt för mitt nummer gillar jag det. Det är härligt med nära publikkontakt och att de är nära inpå. Det blir mer intimt, säger Felix Sandman.

Hur har det gått för dig hittills med repetitionerna? – Det har gått bra, det sitter kvar sedan förra veckan. Vi har slipat på små detaljer, handrörelserna och hur känslan ska gå genom hela låten. Det sitter i ryggmärgen. Jag kanske kommer att byta lite kläder, men det blir samma stil och stuk, säger Felix Sandman.

Du är favorit-tippad enligt oddsbolagen. Hur känns det? – Jag är otroligt glad att det är så, att folk tror på mig och att de gillar låten. Samtidigt är det farligt med favoritskapet, jag är ödmjuk för rösterna. Om man gillar min låt så ska man rösta på mig, säger Felix Sandman.

Har du hunnit ser något av Kristianstad? – Jag har gått lite på stan, men inte hunnit runt så mycket. Det är väldigt fint med många gamla byggnader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar