Laddar

Hon scendebuterade i Kristianstad – nu är hon tillbaka

I kväll tävlar hon i Andra Chansen. Samma stad som hon gjorde sitt livs första spelning i. ”Det var människor så långt man kunde se”, säger Sigrid Bernson.

delningar

Förra sommaren släppte Sigrid Bernson, 29, den enormt populära singeln ”This Summer”. Två dagar efter att singeln givits ut fick hon chansen att framföra den live.

Ett återbud från Astrid S gjorde nämligen att Sigrid Bernson blixtinkallades till Rix FM Festival i Kristianstad – och gjorde sin första spelning.

– Jag hade aldrig sjungit live, aldrig sjungit den låten live nånsin. Men jag tänkte att det är nog nåt torg med lite människor på. Så kommer jag hit och det är 15 000 i publik. Och det var min första, första spelning. Så jag älskar Kristianstad, berättar glädjespridaren under en presskonferens inför Andra Chansen.

Hur var det att ha det som första spelning? – Det var helt sjukt. Bara på soundchecken var det flera hundra på plats redan, så jag var jättenervös. Men jag tror, precis som med det här, att man är livrädd men man gör det för att det är så pass kul. Det gick ju skitbra men det var en ganska kaxig första spelning. Det var människor så långt man kunde se på det här torget. Det var helt fantastiskt.

Knappt åtta månader senare är så Sigrid Bernson tillbaka i Kristianstad. Hon har hunnit addera en hel del scenerfarenhet och är nu ett framträdande från att nå finalen i Melodifestivalen.

Intrycken från det här besöket i Kristianstad är dock lite annorlunda.

– Att det är kallt, säger hon skämtsamt. Vi har bett om att få extra element på vårt hotellrum för att det varit så kallt. Ingen vill ju bli sjuk.

– Nej, men det är jättemysigt. Alla är trevliga och snackar mycket. Det är skönt när man kommer bort från storstan. För här nere pratar folk mer med främlingar tror jag.

Vad beror det på? – Jag vet inte. Jag tror man har en annan jargong. Man är inte lika människorädd eller så är man kanske glad när man träffar nya människor.

Väl tillbaka i staden där hon gjorde sin första spelning siktar nu 29-åringen på att ta sig vidare från Andra Chansen. Hon är dock medveten om att en jämn kamp är att vänta.

– Som jag har sagt tidigare så känns det som att jag och Mendez är 50-50. Ingen vet riktigt hur det kommer gå. Men det är ju en tävling, så det är bara att gå upp och köra sin grej och göra sitt bästa.

Så blir duellerna i Andra Chansen: 1. Margaret med låten ”In my cabana” ställs mot Moncho med låten ”Cuba libre”. 2. Renaida med låten ”All the feels” ställs mot Olivia Eliasson med låten ”Never learn”. 3. Felix Sandman med låten ”Every single day” ställs mot Mimi Werner med låten ”Songburning”. 4. Sigrid Bernson med låten ”Patrick Swayze” ställs mot Mendez med låten ”Everyday”.

Relaterade artiklar