Laddar

Hon blev lokalfotbollens skyttedrottning: ”Har missat många lägen”

Under måndagen listade 24Kristianstad lokalfotbollens skyttekungar och skyttedrottningar. Den som gjorde flest mål av samtliga var Sösdala IF:s Anna Arvidsson.

delningar

Anna Arvidsson lyckades med bedriften att dunka dit hela 37 bollar i fotbollens division 4. Ett av målen kom på straff – men fler straffar fick Anna inte ta hand om.

– Jag fick inte ta fler straffar, det var fler som ville göra mål, säger Anna Arvidsson med ett skratt.

Sösdala IF är 28-åriga Anna Arvidssons moderklubb och efter ett par säsonger med spel i bland annat Osby och FC Hessleholm vände hon hem inför 2016.

– Jag började spela i Sösdala när jag var i sexårsåldern. Sedan ville jag prova i Osby och fastnade där ett par år. Efter det provade jag även lyckan i FC Hessleholm i division 2, berättar Anna.

Blev det mycket mål även där? – Nej, jag gjorde nog inte ett enda mål i FC Hessleholm. Men där spelade jag på mittfältet & andra sidan.

När hon återvände till Sösdala flyttades hon upp i anfallet och succén blev ett faktum. Av lagets totala 66 mål noterades Anna alltså för 37 mål – vilket är mer än hälften av målen.

– Men jag har missat väldigt många lägen med. Det är ofta frilägen där jag ryckt ifrån motståndarna och sedan gjort mål, säger Anna.

Hur ser ditt favoritmål ut? – För det mesta tycker jag det är roligt att springa förbi målvakten och lägga bollen i öppet mål.

Om något lag på högre nivå skulle höra av sig, hur skulle du ställa dig till det? – Jag börjar bli gammal nu och har inte tiden till att träna. Jag kommer att spela i Sösdala även nästa säsong.

 

Anna Arvidsson Ålder: 28 (Fyller 29 i december). Bor: Vinslöv. Familj: Man och två barn. Aktuell: Lokalfotbollens skyttedrottning med 37 mål.