Högt tryck inför triathlontävlingen

Andra året som det har tävlingen i Kristianstad. Anmälan blev snabbt full.

delningar

I dag är det för andra året i rad dags för Kristianstads Triathlon i Balsby. Anmälan till tävlingen har varit full sedan förra veckan då sista anmälningsdagen var. Ordförande Rikard Törnqvist är både glad och ledsen över att anmälan redan är full.

– Det är jätteroligt att det är fullt. Men det är klart att det är tråkigt att inte kunna matcha efterfrågan. Men vi prioriterar säkerheten. Vi vill veta att vi klarar av det innan vi börjar växa, säger han.

120 stycken glada motionärer är det som kommer stå vid start linjen. 90 vuxna och 30 barn. Rikard Törnqvist tycker att det fina med just Kristianstads triathlon är att den är till för alla. Det finns inga krav på specialutrustning eller tidigare erfarenhet.

– Det här är för alla. Det finns inga krav alls. Vissa kommer hit med värstingcyklar och jättedyra våtdräkter. Andra kör med tre växlad cykel och vanliga badbyxor. Charmen är att alla kan vara med, säger Rikard Törnqvist.

Rikard Törnqvists jobb med förberedelserna är i princip klara, nu hoppas att på att det ska komma många och titta på tävlingen och så klart på lagom bra väder.

– Ett tips är att packa en picknick och kika på sitt livs kanske första triathlontävling. Förra året var det jättemycket publik som hejade och det hoppas vi såklart på i år också. Vädermässigt håller vi tummarna för att det blir lagom varmt, lite sol och inte för blåsigt, säger han.

 Starten för barn går klockan 10:00 och starten för vuxna klockan 11:00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar