Högskolan stänger av studenter

Foto: Syda Productions, Mostphotos

Studenterna misstänks ha fuskat under en examination.

delningar

Disciplinnämnden har tagit beslut om att stänga av två elever vid Högskolan i Kristianstad efter att det framkommit att de ska ha fuskat i samband med en tentamen.

Enligt skrivvakten ska de båda eleverna ha visat sina papper för varandra så att de kunde läsa vad det stod. Ett kladdpapper ska dessutom ha legat på en tom bänk mellan dem. Det var när en elev som satt framför de misstänkta reste på sig som skrivvakten tydligt ska ha sett vad eleverna gjorde. Vidare har skrivvakten uppgett att hon satt 2,5 meter från studenterna och hon såg att studenterna sökte ögonkontakt med varandra samt höll upp sina papper. Detta ska ha upphört varje gång hon reste på sig.

Båda studenterna menar att skrivvakten måste ha missuppfattat situationen. De har båda uppgett att de inte visat sin tentamen för någon annan eller tagit del av någon annans students anteckningar.

Disciplinnämnden väljer dock att gå på skrivvaktens uppgifter och väljer att stänga av de två eleverna. De kommer därför under fyra veckors tid inte att få delta i undervisning, prov eller annan verksamhet inom ramen för utbildningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar