HKR åter landets mest sökta högskola

Foto: Högskolan Kristianstad

För tredje året i rad är Högskolan i Kristianstad Sveriges mest sökta högskola. Här är utbildningarna som flest söker sig till.

delningar

I måndags var sista dagen som det gick att anmäla sig till kommande utbildningar på Sveriges universitet och högskolor. Enligt Universitets- och högskolerådet, UHR, har 360 189 anmälningar kommit in för att studera en högre utbildning under höstterminen 2019. Siffror visar också att Högskolan Kristianstad, precis som föregående år, har sex sökande per plats.

Högskolan i Kristianstad är landets nionde mest sökta lärosäte och för tredje året i rad Sveriges mest sökta högskola.

– Att det höga söktrycket till våra utbildningar håller i sig är så klart roligt, men att vi ökar med över 500 sökande bland de som prioriterar programstudier hos oss högst är riktigt glädjande. Att vi minskat något totalt sett var väntat eftersom vi erbjuder färre utbildningar och platser inför denna höst, säger Håkan Pihl, rektor vid Högskolan Kristianstad, i ett pressmeddelande.

Det program som lockar flest är Beteendevetenskapliga programmet. Av de 3 450 sökande kommer 60 personer att få en plats på programmet. Även Sjuksköterskeprogrammet, Digital design, Ekonomprogrammet och Tandhygienistprogrammet har många sökande.

– Bland programmen ser vi att flera hundra har sökt vår nya arbetsplatsintegrerade grundlärarutbildning som innebär att våra studenter kombinerar lärarstudier med arbete på en skola med lön. En annan utbildning som ökar och möter samhällets behov är distansutbildningen Miljöstrateg. Vi har även högt söktryck till Tandhygienistprogrammet, som numera är ett treårigt program över hela landet, säger Håkan Pihl.

FAKTA

Populäraste programmen:

Beteendevetenskapligt program

Digital design

Sjuksköterskeprogrammet

Tandhygienistprogrammet

Förskollärarutbildning

Personal- och arbetslivsprogrammet

Ekonomprogrammet – valfri inriktning

Förskollärarutbildning – erfarenhetsbaserad

Ekonomprogrammet – bank och finans

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar