Laddar

Hett derby inviger arenan: ”Jättehäftigt”

I den damallsvenska premiären väntar derby och arenainvigning. ”Att få spela första matchen där ska bli jättehäftigt”, säger Mia Carlsson.

delningar

Efter en resultatmässigt stark försäsong, där enda förlusten kom mot FC Rosengård i Svenska Cupen, kliver Kristianstads DFF på lördagseftermiddagen in i den allsvenska premiären.

För motståndet står rivalen Vittsjö GIK – då Kristianstad Fotbollsarena ska invigas.

– Det är klart att det är nåt speciellt som ska hända i morgon (läs i dag), med allt med den nya arenan. Att få spela första matchen där ska bli jättehäftigt, säger KDFF:s Mia Carlsson, som fick stora delar av sin fotbollsfostran i just Vittsjö.

Vad är intrycket av den nya arenan så här långt? Ni har ju tränat där i knappt en vecka nu. – Gräset är fantastiskt bra. Jättefint. Det ska man absolut inte klaga på.

Och ni inleder med ett derby direkt. Hur ska det bli? – Det är väl lika bra att slå på stort direkt. Det gör ju såklart också att det kan strömma till ännu mer publik, när vi öppnar med en sån här match. Det ska bli häftigt.

Även i premiären 2017, då på Vilans IP, ställdes de bägge derbyrivalerna mot varandra. Den gången gick Vittsjö GIK segrande ur mötet med 1-0. Faktum är att KDFF inte besegrat Vittsjö sedan den 25 juli 2015.

Sedan dess har lagen stött på varandra fem gånger i Damallsvenskan och en gång i Svenska Cupen. Bortsett fjolårets Vittsjö-seger har derbyna idel slutat med oavgjorda resultat.

– Vi har spelat lika i många matcher och de vann ju senaste, i premiären här förra året. Jag tror det handlar om att vi måste vara jämna och hålla nerverna i styr, dels för att det är premiär och dels för att Vittsjö vi möter. Men ett derby är alltid ett derby, summerar vänsterbacken.

Kristianstads DFF – Vittsjö GIK När: 13:30 Var: Kristianstad Fotbollsarena Läget i KDFF: My Linderholm (långtidsskadad) är det enda avbräcket hos hemmalaget.

Relaterade artiklar