Laddar

Henningsson hyllades efter IFK-segern

Efter matchen lyftes Philip Henningsson fram som en nyckel till vändningen. ”Det är klart att det blir viktiga mål”, säger huvudpersonen.

delningar

Efter mycket möda och stort besvär lyckades IFK Kristianstad ta sin första Champions League-seger för säsongen. Polska Wisla Plock besegrades med 25-24 hemma i Kristianstad Arena.

En av förgrundsfigurerna bakom segern var Philip Henningsson, 22. Vänsternian var en av de drivande krafterna när IFK Kristianstad studsade tillbaka i matchen. Då mötet stod och vägde gjorde Henningsson såväl 18-19 som 19-19 och 21-21.

– Det blir ju viktiga mål. De har gått ifrån oss lite och jag lyckas göra två snabba mål där. Då känner man att vi har kontakt igen. Vi är tillbaka i matchen och får ett nytt go i laget. Det är klart att det blir viktiga mål, säger Henningsson själv.

Efteråt prisades Philip Henningsson som bäste spelare i hemmalaget och tränaren Ola Lindgren hymlar inte med att 22-åringen var vital för att IFK Kristianstad till slut vann.

– Det är ju Henningsson som kommer in och ger ny energi. Han är ju en spelare som går rakt fram. Uppoffrande spel både offensivt och defensivt. Då började det bli lite sidledsspel i den här perioden. Sen kommer (Richard) Kappelin tillbaka och gör en bra slutdel i matchen. Så det är de två, tycker jag, som tar oss tillbaka, säger IFK Kristianstad-tränaren Ola Lindgren.

Philip Henningsson:

– Jag är nöjd med min match tycker jag. Jag går ner mig lite i försvaret i början av andra halvlek. Sen blir det en vändning när han studsar över en straff och vi får ett mål tätt inpå där. Då blir det en vändning för hela laget. Vi hittar tillbaka till det spelet vi hade i första halvlek, då blir det lättare för oss.

Att segern var viktig och glädjande i IFK-lägret råder det ingen tvekan om.

– Matchen har ju blivit uppsnackad som att ”vinner vi inte denna är det kört”. Det är ju så det har känts lite när man läst om det. Och vi själva har ju också sagt att denna matchen blir jätteviktigt för att ha chansen till vidareavancemang. Så det är klart att det är extremt skönt att vinna, säger Philip Henningsson.

Relaterade artiklar