Laddar

Hennes podcast har chans att ta hem pris

Kristianstadstjejen Lina Tahas Facebookgrupp Honey and the bees är landets största. Nu har podcasten med samma namn chans att ta hem ett prestigefyllt pris.

delningar

Podcasten Honey and the bees är framröstad till final i årets upplaga av Svenska Podcastpriset, branchens stora podcastpris i Sverige. Det är lyssnarna själva som nominerar och röstat fram finalisterna. Priset har delats ut de senaste tio åren och är det största och enda podcastpriset i Sverige.

Kristianstadstjejen Lina Taha, 25, är en av grundarna till podcasten Honey and the bees, som hade premiär så sent som i slutet av september. Så här långt har nio avsnitt sänts och ett brett spektrum av ämnen har avhandlats, det har handlat om allt ifrån hedersvåld och kriminalitet till moraliska dilemman och skönhetstips.

Efter en nomineringsprocess mellan den 14 och 27 november där allmänheten har fått rösta på sina favoriter har fem poddar med flest röster i varje kategori tagit sig vidare till finalen. Honey and the bees är nominerad i två kategorier: Årets nykomling samt i kategorin Konst och livsstil.

– Jag började gråta när jag fick reda på det för jag kan inte riktigt förstå att det är så himla stort. Jag är väldigt tacksam att vi är med i två kategorier, säger Lina Taha till 24kristianstad.se.

Från i dag fram till 11 december pågår röstningen i finalen. Antalet röster från nomineringen nollställs och allmänheten kan rösta en gång per dag på de finalister de tycker ska vinna.

Svenska Podcastpriset arrangeras och delas ut av företaget Daytona.

Här är alla kategorier i årets Svenska Prodcastpriset: 

Årets nykomling (Honey and the bees en av fem nominerade) Konst och livsstil (Honey and the bees en av fem nominerade) Samhälle & kulturNyheter & politik, Ekonomi och näringsliv, Myndighet och organisation, Barn & familj, Komedi och underhållning, Hälsa, Musik, Religion & andlighet, Spel & hobby, Sport & fritid, Teknologi, TV & film, Utbildning, Vetenskap & medicin samt Årets podcast.