Laddar

Helge Freiman: ”Var väldigt spelsugen”

Efter att ha missat fyra matcher var Helge Freiman tillbaka. ”Jag var väldigt spelsugen”, säger mittnian.

delningar

I de två första kvartsfinalerna mot Guif samt i dubbelmötet mot Flensburg saknades Helge Freiman, 26, i truppen. När IFK Kristianstad på onsdagskvällen körde över Guif i den tredje kvartsfinalen var mittnian tillbaka.

– Det var skitkul. Jag var väldigt spelsugen. Det var fantastiskt. Sen är det alltid kul att spela på hemmaplan. Skitroligt, säger Helge Freiman efter slutsignal.

För IFK Kristianstad blev det till slut en enkel seger mot Guif. Efter att ha gått till halvtidsvila i en 19-9-ledning var matchen i praktiken avgjord.

– Tycker vi gör det väldigt bra i hela första halvlek. Vi gör de sakerna vi pratat om, vi smäller på och står mycket tajtare. Vi får jävligt bra betalt på kontringar.

– Sen i andra halvlek kontrollerar vi matchen fram till matchminut 40 eller nånting. Sen tappar vi lite. Det är väl lite onödigt. Vi hade ett perfekt läge att verkligen trycka på och utöka ledningen, men nu blev det så. Det står 2-1 och det är det vi tar med oss.

Vad är det som gör att ni får det här rycket i första halvlek och går till halvtidsvila med tio måls ledning? – Jag tycker framförallt att det är att vi är mycket mer bestämda i dag. Vi smäller på mer, vi låter inte de springa innanför nio meter utan att få en smäll. Det är väl det som gör det.

– Sen är vi ganska brutala tycker jag. Vi gör inte många tekniska fel och sköljer över dem. Det är så vi vill spela och det är framförallt det jag tycker blir avgörande i första halvlek. Vi visar vår tyngd.

19 mål i första halvlek hör inte precis till vanligheterna. – Nej, precis, men vi vet att det blir tufft där uppe. Det är klart, då får vi sikta mot att göra 20 mål i första halvlek i nästa match då.

Vad är det som krävs för att ni ska avgöra det här redan på lördag? – Det är väl att fortsätta med det vi gjorde i dag. Det handlar om att släppa handbromsen och bara mosa på. Tätar vi upp bakåt tycker jag vi har ganska bra koll på dem. Men det blir som sagt tufft däruppe. De är starka där, men framförallt stå tätt bakåt och göra jobbet. Då siktar vi mot att vinna i alla fall.

Den fjärde, och eventuellt sista, kvartsfinalen har avkast klockan 18:00 på lördag.

Relaterade artiklar