Heléne Fritzon blir toppkandidat inför valet

Heléne Fritzon. Foto: Regeringen.

Heléne Fritzon, tidigare kommunalråd i Kristianstad, blir Socialdemokraternas toppnamn inför EU-valet.

delningar

På en pressträff under torsdagen presenterade Socialdemokraterna sin toppkandidat inför valet till Europaparlamentet den 26 maj. Förstanamnet på listan blir Heléne Fritzon, 58 år från Degeberga. Hon är tidigare kommunalråd i Kristianstad och Sveriges nuvarande migrationsminister samt biträdande justitieminister.

– Arbetet i Europaparlamentet spelar en avgörande roll för Sverige när det handlar om viktiga politiska frågor som krafttag mot högerextremister och fokus på fler schyssta jobb. Jag är därför glad och stolt över förtroendet att Socialdemokraternas partistyrelse har placerat mig som första namn på EU-listan, säger Heléne Fritzon (S), enligt ett pressmeddelande.

Utnämningen innebär att Heléne Fritzon mest troligen kommer bli inröstad att driva Socialdemokraternas politik i Europaparlamentet. Partiet har i dagsläget fem ledamöter i den politiska församlingen.

- Socialdemokraterna kommer spela en viktig roll för att bekämpa den europeiska högerextremismen, men också de orättvisor och klyftor som göder högerextremismen. Därför är jag stolt över att en så erfaren och kompetent person som Heléne Fritzon blir vårt förstanamn i Europaparlamentsvalet, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar