Laddar

Hattrick bakom segern i seriefinalen

Yngsjö IF gick segrande ur seriefinalen mot Vanneberga IF. Någonting de kan tacka Rasmus Bertilsson för – då han slog till tre gånger om i 3-1-segern. ”Det är en krigarvinst”, säger hattrickhjälten ödmjukt efteråt.

delningar

Storpublik hade lockats till Blekevallen under torsdagskvällen. Det med anledning av att Vanneberga IF tog emot Yngsjö IF i en tidig seriefinal i division 6 Östra.

Den första halvleken bjöd dock inte på någon sprudlande underhållning, utan var snarare en tajt tillställning där lagen tog ut varandra. I den andra halvleken blixtrade det dock till, då Yngsjö omedelbart satte igång tempot. Hetast av alla var Kristoffer Persson, som inledde halvleken med att bränna två jättechanser. På den tredje kom Yngsjö dock att få utdelning. En läcker chipp hittade fram till just Persson, som kunde lätta bollen förbi en utrusande Tobias Carlsson i Vanneberga-målet. I målprotokollet skrev dock Rasmus Bertilsson in sig, sedan han krigat in bollen över mållinjen, innan Vanneberga hann rensa undan bollen.

– Det är ju rätt lätta mål när man får så bra framspelningar, så det är inte mycket mer att göra där än att sätta dit dem, säger Bertilsson när han sammanfattar kvällens målskörd.

 

Kramkalas efter 1-1-målet. Foto: Robert Rosén

Kvitteringen kom dock inte att dröja alltför länge. Sexans allra giftigaste anfallspar, André Sellgren och Andreas Lewitz såg nämligen till att ordna 1-1. Det sedan Sellgren med ett inspel hittat in till Lewitz, som perfekt mötte bollen vid första stolpen och ordnade kvitteringen.

Roligare än så skulle det dock inte bli för Vannebergas del. Istället skulle Rasmus Bertilsson skriva in sig i målprotokollet både en och två gånger till. Det matchavgörande 2-1-målet kom sedan Rasmus Bertilsson nått högst på sin namne Rasmus Rosengrens inlägg, och med pannan riktat in bollen i det nedre hörnet. På tilläggstid kunde sedan slutsiffrorna spikas, då Rasmus Bertilsson retfullt rullat in 3-1, sedan Vanneberga-keepern blivit överspelad och målet stått tomt.

– Jag tycker det är en krigarvinst. De spelar runt jävligt bra på kanterna, men vi ser ju också att det inte lönar sig att bara hålla i bollen, utan man måste göra något med bollen med, säger Rasmus Bertilsson.

 

Inför mötet skiljde två poäng lagen mellan. Foto: Robert Rosén.

Vannebergas Andreas Stjernfeldt var av förklarliga skäl inte lika nöjd efteråt, och menade att det inte var den bästa insatsen från hemmalagets sida. Förlusten var också den första i årets seriespel – då båda lagen sedan tidigare var obesegrade.

– Det känns ju tungt. Gick ju in med stora förhoppningar, att vi fortfarande skulle stå här utan förlust. Men nej. Så är det.

I och med segern drog Yngsjö ifrån i toppen. Det som tidigare var en serieledning på två poäng har nu vuxit till fem.

– Så som man ser dem spela i dag kommer det ju bli väldigt tufft. Och jag tror inte de förlorar någon match, faktiskt, säger Andreas Stjernfeldt.

Det är i så fall returen mot er då kanske? – Ja, returen mot oss i så fall, säger Stjernfeldt med ett skratt och fortsätter:

– Det är i så fall den. Annars får vi hoppas på att de spelar lite lika och att vi vinner resten.

Betygsättning av Vanneberga IF 1-3 Yngsjö IF: Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 3 Andra halvlek höll hög, hög klass sett till fotbollsunderhållning. Den första däremot.. Det är fullt förståeligt att lagen tar ut varandra och att det blir en tajt och jämn match när det är seriefinal. Även om det var en bra fotbollsmatch då, hade man trots allt hoppats på lite mer underhållning. I gränslandet mellan en 3 och 4. Men första halvlek var en tvåa och andra en fyra, då landar vi på en trea i betyg.

Planen – 5 Något av det första en slås av när en kommer till Blekevallen är mattan. Visst, idrottsplatsen i sig ligger vackert. Men mattan håller högsta nivå. Varken groparna eller ojämnheten som brukar infinna sig i division 6 fanns. Dessutom en eloge till vaktmästaren, som fått till en perfekt gräshöjd. Mycket bättre kan det knappast bli i division 6.

Programbladet – 4 Ett enkelt men informativt matchprogram. Tabelläge, startelvor och tränarkommentar var allt inkluderat. Dessutom informationsblad där resten av säsongens matcher (och mycket, mycket mer) fanns med. Plus för att den orangea färgen fick ta plats på programbladet. En enkel detalj som genast förhöjer intrycket.

Korven – 3 Till att börja med var den väldigt bra grillad, och varken sprickorna eller svärtorna hade hunnit göra sig alltför mycket till känna än. Även ett okej utbud, där mycket visserligen i första tillhörde hamburgarna, men fungerar fint även på korven. Korven i sig var dock lite… anonym. Visst, den var bra. Men en råvara med lite mer sälta eller liknande hade höjt betyget, då den lätt faller i glömska hos undertecknad i dag.

Matchens lirare – Rasmus Bertilsson, Yngsjö IF Tre mål. I en seriefinal. Det är självklart att Rasmus Bertilsson då ska koras till matchens lirare.

Relaterade artiklar