Här ställer deltagarna på Café David ut sina verk

På måndagen var det vernissage på biblioteket. Cirka 30 verk från deltagarna på Café David ställs nu ut.

delningar

För cirka två år sedan ringde verksamhetschefen för Skåne Stadsmission i Kristianstad till Medborgarskolan, där konstnären och kursledaren Magnus Åkesson arbetar. Det skulle bli starten för ett pågående projekt, där socialt och strukturellt hemlösa får möjlighet att uttrycka sig konstnärligt.

En dag i veckan har deltagarna fått måla och lära mig sig mer om färger och teknik. Det är en del i satsningen på "Aktiv vardag", som skapar en meningsfull sysselsättning för socialt utsatta. Eller som de ideellt arbetande själva uttrycket det: "De får en tid för sig själva".

– Att måla behöver inte vara så komplicerat. Vi har deltagare som har kommit in och bara varit med någon kvart, till dem som deltagit nästan varje gång, säger Magnus Åkesson.

Nu ställs ett 30-tal av verken ut i ett rum på stadsbiblioteket i Kristianstad under namnet Coloured Emotions. På måndagen var där vernissage. En julgran, siluetter av en stad, vyn av ett berg och ett ljus i ett fönster sett utifrån gatan – det är några av motiven som skapats.

– Deltagarna har fått måla utifrån sina känslor, oavsett om det är glatt eller sorgset. Det handlar om att låta dem bli sedda. Jag tror att de känner sig stolta, säger Magdalena Lundgren, initiativtagare till utställningen.

Utställningen kommer att finnas på plats på biblioteket fram till söndagen den 16 december.

Café Davids deltagare ställer ut på biblioteket i Kristianstad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar