Laddar

Här samlar hon in tiotusentals kronor till Musikhjälpen

Asin Delawi från Kristianstad samlar in tiotusentals kronor till Musikhjälpen. Mitt på lilla torg finns hennes tillfälliga tatueringsstudio.

delningar

Under hela denna vecka pågår Musikhjälpen i hela landet med direktsändning från en glasbur i Umeå. Pengar samlas in under temat ”Barn är inte till salu”, där sexhandeln världen över ska motarbetas.

Även i Kristianstad pågår det flera insamlingar och en av de som engagerar sig är tatueraren Asin Delawi, numera bosatt i Stockholm. För nionde året i rad har hon byggt upp en tatueringsstudio i La Cucinas glasbox på lilla torg.

– Jag tycker att om man kan göra något så ska man hjälpa till. Vi bor i ett land där man kan få utbildning och sjukvård, men alla människor är inte lika lyckligt lottade. Om man bor i ett utvecklat land så ser jag det som en skyldighet att ta hand om resten av världen. Man ska inte behöva sälja sina barn, säger Asin Delawi.

Över 300 000 kronor har hon samlat in till Musikhjälpen hittills under åren. Förra året blev det rekordhöga 60 000 kronor som kunde skänkas till välgörenhet. Hon hoppas att även i år komma upp i en lika hög summa. Under onsdagen hade över 30 000 kronor samlats in.

– Det är ganska lång förberedelse. Folk bokar in sig redan i november och jag har ritat på deras tatueringar under kvällarna efter jobbet. Det gör att jag kan göra många tatueringar när jag sitter här. Jag börjar arbeta klockan 11.00 och fortsätter sent på kvällen. I år är det fullbokat, säger Asin Delawi.

Varför har du valt just Musikhjälpen? – Man kan samla in pengar genom att göra något som man är bra på och gör det till sitt eget engagemang. Samtidigt går det till en bra sak, säger Asin Delawi.

Många av kunderna är återkommande, en del har tatuerat sig flera år i rad. En av besökarna under onsdagen var Madeleine Svensson från Kristianstad. Hon gjorde en våg som en symbol för hennes stjärntecken.

– Det är första gången jag tatuerar mig och då tänkte jag göra det samtidigt som det går till ett gott ändamål. Det är ett fantastiskt bra ändamål som pengarna går till, säger Madeleine Svensson.

Även Asin Delawis pojkvän driver en insamling till Musikhjälpen. Det är en auktion där man kan lägga bud för en heldag på partikelacceleratorn CERN i Genevé. Den auktionen är just nu uppe i 60 000 kronor.

På lördag klockan 22.00 kommer de att medverka i direktsändning i Umeå där de berättar mer om sina välgörenhetsprojekt.

Relaterade artiklar