Här öppnar ny popup-butik i centrum

Foto: Henrik Nordell samt privat.

Västra Storgatan får en ny tillfällig butik. Där blir fokus på design och återbruk.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Sedan Hallbergs Guld flyttade ut från Galleria Generalen har lokalen varit ledig. Tidigare har ArtQueen använt den som en tillfällig konstbutik. Nu är ytterligare en popup-butik på väg att flytta in. @helenafridarp heter verksamheten med fokus på inredning delvis skapad av äldre föremål.

– Jag har sysslat med återbruk sedan 1980-talet, med loppisföremål jag gör om. Materialet är bland annat porslin och metall. Jag har alltid tyckt om att återanvända. Från början var det av ekonomiska skäl att använda gamla saker. Nu finns det mycket som ingen vill ha och då kan jag göra något kul av det, säger Helena Nilsson som driver verksamheten.

Produkterna har hon hittills skapat hemma i verkstaden och sålt genom andra butiker. Wanås Slott, Jaffablommor samt Tollarps bär och frukt är några av återförsäljarna. Idén är nu att både visa hur tillverkningen går till och att sälja produkter i ett centralt läge.

– Jag kontaktade AB Kristianstadsbyggen och frågade ifall jag kunde låna en lokal och det gick bra. Det är lite speciellt att ha en popup-butik. Jag hoppas att folk ska kommer in och tittar, säger Helena Nilsson.

Den 17 januari kommer hon att slå upp portarna. Det blir invigning med bubbel och praliner. Planen är att butiken ska finnas på plats framåt mars.

I lokalerna planeras det också för tre inspirationskvällar under vintern och våren. Där kommer Helena att visa vad man kan göra av åkerbruksmaterial både inomhus och utomhus. Allt från fågelbord till kakfat och ljusstakar kan tillverkas.

– Jag kommer att berätta om hantverket och deltagarna får göra sina egna alster med hjälp av loppisfynd. Jag har en hel uppsättning med allt från glas till porslin, säger Helena Nilsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar