Här invigs nya restaurangen i centrala Kristanstad

På fredagen var det nyöppning för det nyrenoverade kaféet och restaurangen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Klassiska Café Fenix på Östra Storgatan har fått ett lyft med ett helt nytt koncept och ett nytt namn. Fenix Café & Bistro heter det nu. De har en ny meny, helt ny inredning och utökade öppettider; vissa dagar fram till klockan 21.00. På fredagen var det invigning efter flera veckors renovering.

– Det känns fantastiskt roligt och vi hoppas även att våra gäster uppskattar det vi har gjort. Vi har en bra ägarkonstellation där vi nu kan ha synergier med Borgmästargården och ta hjälp av deras kompetens i köket för att höja kvaliteten, säger Martin Nygren, en av ägarna till Fenix.

Själv tog han över kaféet för cirka tio år sedan. Martin drev det under en lång tid tillsammans med Love Melander som för ett tag sedan sålde sin del. Samtidigt har ett flertal entreprenörer bakom Borgmästargården (vid Stora torg) kommit in som nya ägare. Nu har de tillsammans skapat något nytt.

Fika och finns kvar på menyn och det har utökats med pizza och charkuteri. Det är en vegetarisk pizza i botten, där kunderna sedan själv får välja pålägg. Utöver det finns bland annat sallader och fräscha mackor. Öl och vin går också att beställa.

– Vi tror att det kan komma hit en del företag med after work-häng. Jag är nöjd med konceptet och det blir spännande att se vad våra gäster tycker, säger Gustav Ovland.

Tillsammans med Martin Nygren, Dan Fribert, Martin Walkenfors och Henrik Nygren är han en av delägarna bakom Fenix Café & Bistro. De har arbetat hårt in i det sista med att få allt på plats. Under premiären var många där för att fika eller äta lunch.

– Vi kom hit för att kolla hur det ser ut. Det känns fräscht och nytt, sade Julia Jönsson, en av gästerna som var på invigningen tillsammans med skolkamrater från Söderportgymnasiet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar