Laddar

Här är Tivolibadets nya klädregler

Tivolibadet har infört nya klädregler. Det har nu väckt kraftiga reaktioner.

delningar

Tivolibadet har nyligen listat fem plagg som är godkända att använda när man badar i deras bassänger. Det är burkini, långa badbyxor, korta badbyxor, bikini och hel baddräkt. Bakgrunden är att en del badgäster har stört sig på kvinnor som använder andra typer av heltäckande kläder, som en del i deras religion.

– Vi har haft badgäster som har använt olika typer av träningskläder som inte är anpassade för bad. Muslimska kvinnor som av religiösa skäl inte vill visa sin kropp. Då måste det finnas ett alternativ. Badkläder ska vara anpassade för ändamålet, säger Mats Svensson, badmästare på Tivolibadet.

För att illustrera vilka badkläder som är tillåtna att använda, har badhuset köpt in de olika typerna av plagg. De har hittat en burkini som inte kostade särskilt mycket och som personalen har fått prova.

– Det finns olika webbsidor, där de inte kostar mer att köpa än ett par badbyxor. Anledningen till att vi inför den här rekommendationen är för att slippa onödiga diskussioner om vad man får eller inte får använda, säger Mats Svensson.

Hur kommer ni att informera om de tillåtna badkläderna? – Vi kommer att gå ut på hemsidan och ska också sätta upp en stor affisch. Vi har också gått ut med det till en del tidningar.

Har ni fått några reaktioner? – Det har blivit ganska våldsamma reaktioner. Antingen så tycker de att det är för jäkligt att man ska tillåta burkini, nästan på rasistiska inlägg. Eller så är de väldigt positiva till det. Alla är välkomna hit, så länge som man följer de regler vi har, säger Mats Svensson.

Relaterade artiklar