Här är "Smidespappans" roliga fredagshälsning

Foto: Privat

Varje fredag gör han en annorlunda hälsning på Instagram. Nu önskar han alla en God Jul!

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Han har klätt ut sig till kung, till lucia och legat fastspänd på ett bilsläp. Varje fredag gör Lennie Bengtsson från Kristianstad en ny film och lägger ut på Instagram under namnet SmidesPappansVärld. Namnet kommer från att han till vardags arbetar som byggnadssmed i Tollarp. Inför julen gjorde han en särskild hälsning (se den längst ner).

– Jag stannade kvar efter jobbet, skar ut släden ur en plyfa och satte hjul på. Sedan tog jag på tomtedräkten och hade manussnack med kollegorna. Det är som en lite minifilminspelning, säger Lennie Bengtsson.

Hur kom du på idén till fredagslåtarna?

– Jag brukade lägga ut inlägg på Instagram och ute på ett bygge kom jag plötligt på idén att sjunga en sång. Fredagslåtarna började med att jag stod högt upp på tak och sjöng. Efter det har det blivit mer teater.

Dina kollegor är ofta med. Vad tycker de om dina upptåg?

– De tycker att det är kul. Det lättar upp stämningen på arbetsplatsen och alla får sig ett gott skratt. Nu är det många som efterfrågar fredagslåten. Jag gör det inte för att bli en kändis, utan mer som en rolig grej, säger Lennie Bengtsson.

Hur kommer du på idéerna till dina filmer?

– Min hjärna går på högvarv hela tiden. Det kan komma en idé när jag vaknar eller när jag svetsar på nått i jobbet. Det ligger en del arbete bakom, men idéer är ofta något plötsligt infall. Tanken är att sprida glädje, samtidigt som jag bjuder jag lite på mig själv. Man behöver inte skämmas. Jag har ingen perfekt kropp, men åker ändå runt i kallingar i pulka efter en bil.

Har du fått någon respons från vänner eller släktingar?

– Ja, det tycker att man är lite galen.

Senaste filmen ser du in inlägget här nedanför:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar