Laddar

Här är nya planerna för köpcentrat i Åhus

Köpcentrat i Åhus planerar att bygga ut. En av nyheterna är att Systembolaget ska flytta.

delningar

De storslagna planerna på att bygga ut ICA-fastigheten i Åhus är på väg att bli verklighet. Redan i november tog politikerna i kommunfullmäktige beslutet att godkänna detaljplanen för det 24 200 kvadratmeter stora området.

Idén är att bygga till ICA Kvantum med ett butikstorg där det kan rymmas minst sex nya butiker. Det talades då om allt från heminredning till kläder och kafé. Nu är det klart att spaden ska sättas i marken under den kommande hösten, vilket innebär att Åhus får ett nytt handelsområde vid Järnvägsgatan.

Om- och tillbyggnaden innebär att fastigheten ägd av Arwidsro blir 2 000 kvadratmeter större. Den kommer också fräschas upp med ny fasad och mer attraktiv utemiljön.

Redan nu är det klart att Systembolaget flyttar dit. I dag har de lokal på Köpmannagatan. De behöver en större lokal och kommer att öppna år 2020.

– Jag är väldigt glad över den planerade utvecklingen. Vi kommer stärka kunderbjudandet med Systembolaget som granne och med den övriga planerande hyresgästmixen är jag övertygad om att vi kommer att kunna erbjuda alla som bor i Åhus mycket god service och ett brett utbud säger Staffan Andersson, ICA-handlare.

Ännu är det inte bestämt vilka ytterligare butiker eller andra typer av verksamheter som kommer att finnas i det nya köpcentrat. Fastighetsbolaget uppger dock att det finns etableringar på gång.

– Vi är stolta över att få utveckla Åhus köpcenter tillsammans med befintliga och nya hyresgäster. Vi förhandlar just nu med ett flertal starka intressenter och räknar med att inom kort kunna offentliggöra dessa. Arwidsro skapar även en bestående trivsam handelsmiljö här, vilket vi hoppas ska bidra till en positiv upplevelse för såväl Åhusbor som tillfälliga besökare, säger Peter Zonabend, VD Arwidsro.

Relaterade artiklar