Laddar

Här är Kristianstads bästa pizzerior

Invånarna i Kristianstad har sagt sitt. Här är de tio bästa pizzeriorna i staden.

delningar

Pizzatoppen.se använder sig av Facebook och väger där samman flera faktorer, som antal likes och antal besökare, för att sedan sammanställa vilka pizzerior som når högst betyg – och därmed alltså är bäst enligt befolkningen. I Kristianstad toppas listan, som uppdateras varje vecka, utav Baltazar Pizzeria på Västra Storgatan.

Pizzerian, som är belägen i de södra delarna av staden, kvitterar ut 8 av 10 i betyg och hamnar därmed precis före den italienska restaurangen Narins.

På topp tio-listan i Kristianstad trängs nämligen just italienska restauranger med mer traditonella pizzerior. Hela listan ser ut som följer:

1. Baltazar Pizzeria, Västra Storgatan 64. Betyg: 8.0. 2. Narins, Västra Storgatan 51P. Betyg: 7.9.

3. Katrins Pizzeria och Restaurang, Hönedalsvägen 4. Betyg: 7.8. 4. Oasen Restaurang och Pizzeria, Näsbychaussén 48. Betyg: 7.7.

5. La Finestra Italiana, Västra Storgatan 30. Betyg: 7.6. 6. Restaurang Martini, Döbelnsgatan 2. Betyg: 7.5.

7. Sommarlust Kolgrill, Kanalgatan 94. Betyg: 7.4. 8. Pizzeria Dilano, Prästallén 6. Betyg: 7.4.

9. Dinos Restaurang & Pizzeria, Kanalgatan 50. Betyg: 7.4. 10. Vä Pizzeria, Kung Knuts Väg 19. Betyg: 7.3.

Noterbart är att ingen av pizzeriorna som befann sig i topp tre bland OnlinePizza.se:s användare återfinns på topp tio-listan.

Fotnot: China Wall Restaurant på Almvägen återfinns på den ursprungliga listan. Då den restaurangen huvudsakligen serverar asiatiska rätter och inte pizzor, har 24Kristianstad valt att utesluta den från listan.

Relaterade artiklar