Laddar

Här är helgens alla evenemang

Under lördagen avslutas Jamboree17. I övrigt hålls det en massa evenemang kring Kristianstad under helgen.

delningar

Fredag

Rökeriet: Livemusik på Rökeriet, mellan Åhus och Yngsjö. Uppträder gör Nino och Jessica som bland annat bjuder på italienska smörsång. Under kvällen anordnas även en kräftskiva på restaurangen.

Bland klodyvlar och fiskilar: Åk och leta kryp med under vattenytan tillsammans med personalen på naturum. redskap finns på plats. Aktiviteten pågår varje dag fram till nästa fredag.

Olle Jönsson på Calles loge: Lasse Stefanz-ikonen bjuder på show i Calles loge under fredagskvällen.

Livemusik på pråmen: Homesic Mac underhåller middagsgästerna på den flytande restaurangen i Åhus.

Lördag

Jamboree17: Det världsomfattande scoutlägret är inne på sin sista dag.

Badliv: Till Åhus museums utställning har det samlats ihop foton och föremål från de senaste 100 åren. I glaspaviljongen visas en film från Åhus koloni. Sen presenterar även fyra studenter från Lunds Universitet sina undersökningar kring Åhus. Öppen lördag och söndag.

Visning hos Absolut: Under hela sommaren är det visningar på The Absolut Company Experience Center i Åhus. Det är 18-årsgräns om man inte har sin målsman med sig. I dag klockan 10.00 och 14.00 på svenska.

Bamseutställning: På regionmuséet Kristianstad pågår utställningen ”Bamse och Dundermysteriet”. Öppet både lördag och söndag. Där finns också utställningen ”Vinnare och förlorare i svensk natur”.

Utställning: På Järnvägsmuseet i Kristianstad visas utställningen ”Från stad och betong till bad och tång”. Både lördag och söndag 11-16.

Wendes open: En bouletävling som anordnas i tivoliparken under fredag, lördag och söndag.

Smaktorget i Åhus: Från maj till september anordnas smaktorget i Åhus den andra lördagen i månaden. Där finns allt från honung till bär att smaka på. Evenemanget anordnas på torget i Åhus.

Båtjazz – lördagsskoj på Åhus bibliotek: Emma och The Jazzcrusaders bjuder på en familjekonsert för stora som små.

Musik: Livemusik på restaurang Pråmen i Åhus med Pälle Fridlund.

Kul på hjul: En fordonsutställning och familjedag i den anrika Åhusparken.

Stairways to the stars:  Det bjuds på en musikshow av Rickarums bya teater, där de framträder som världsstjärnor. Eller vad sägs som Frank Sinatra och Lasse Berghagen, frågan är om du kommer märka någon skillnad?

Nattklubb: Martin & Martin arrangerar nattklubb i Kristianstad Arena. Klockan 23.00 – 03.00. Åldersgräns 18 år.

Söndag

Öppen borg på Lillö: Åk till Lillö och upptäck den medeltida borgruinen. Ta med fikakorgen, njut av solen och Isternäsets fågelliv.

Rompebodadagen: Det bjuds på luad ål oc fika när hembygdsföreningen berättar om pågående arbete i rompeboden och föreningens verksamhet.

Musik i redet: pop, soul, jazz med Johanna Tingnert: Sångerskan Johanna Jingnert spelar covers och egna låtar tillsammans med Johan Danving på cajon och Jonatan Hansson på gitarr.

Relaterade artiklar