Laddar

Här är det senaste om misstänkta mordet i Åhus

En kvinna misstänks ha blivit utsatt för mord i Åhus. Här är det senaste om händelsen.

delningar

Klockan 01.15 natten till tisdagen kom larmet till polisen om ett misstänkt mord i de södra delarna av Åhus. En kvinna uppges ha hittats knivskuren och död. Strax innan klockan 06.00 på morgonen anhölls en 29-åring man misstänkt för gärningen.

Händelsen utreds nu av grova brott i Kristianstad. En jouråklagare har satts in i fallet och tekniker har skickats från Växjö till den plats i Åhus som spärrats av. Det är en idyllisk plats med tallskog och blandad bebyggelse av fritidshus och permanentbostäder.

– De båda inblandade är i 30-årsåldern och har haft en relation. Kvinnan är utsatt för grovt våld, men vi går inte in på vilken typ av verktyg som har använts. Mannen är anhållen på sannolika skäl för mord, säger Robert Loeffel, presskommunikatör hos polisen.

Vad händer nu i utredningen? – Tekniker har varit på plats och rättsläkaren jobbar med ärendet. Kvinnan kommer att bli obducerad på Rättsmedicinalverket i Lund. Grova brott i Kristianstad jobbar samtidigt med informationsinhämtning. Man kommer att prata med människor i omkringliggande bostäder och ska även hålla nya förhör med mannen när en försvarsadvokat blivit utsedd, säger Robert Loeffel.

Misstänker man att mordet ska ha skett under natten? – Det är vår uppfattning, men den exakta tiden kommer rättsläkarna att få ge svar på.

Är kvinnan anhöriga underrättade? – Det vet jag inte. Jag har inte de detaljkunskaperna i nuläget, säger Robert Loeffel.

Relaterade artiklar