Här är det senaste om förvunna VM-hunden

Foto: Privat samt Mostphotos.

En ny skallgång har genomförts för att hitta Leela.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Leela heter den hund av rasen Shetland Sheepdog som försvann i närheten av golfbanan i Skepparslöv under onsdagen. Den tillhör det colombianska landslaget i Agility som nu tävlar i VM i Kristianstad.

Hunden försvann efter att ha skrämts iväg, då de mötte en joggare med hund. Två dygn senare har den ännu inte kommit hem till ägarna. Vittnen uppges dock ha sett den springa i ett skogsområde och där har insatserna nu koncentrerats. Det finns en risk att hunden har fastnat.

På fredagen startade en ny skallgång i det område där Leela senast befann sig. En speciell ID-hund har markerat i närheten av en gård. Under hela dagen kom människor dit för att hjälpa till. En del av dessa var eleverna på Öllsjöskolan.

– Jag var där i går kväll privat eftersom att jag bor i området. Då fick vi information om att de behövde hjälp från fler människor. På skolan pratade vi om det och många elever var taggade på att följa med. Transportenheten på kommunen fixade en buss åt oss och vi åkte ut. Det positiva nu i kväll är att folk har sett hunden, så vi vet att den lever, säger läraren Marie Svenesson.

Hur gick er del av insatsen till?

– De försökte att stöta bort hunden mot oss, där vi stod som ett uppfångningsnät. För oss var det därför ingen regelrätt skallgång. Alla de som var där var jätteglada att ungdomarna engagerade sig. De tyckte nog själva att det var jättekul. Många av dem har hund själva, säger Marie Svenesson.

Enligt ett inlägg på facebooksidan för Leela ska hon har setts i närheten av Swerock/Schenkers på torsdagen. Det vill säga ett par kilometer norr om den plats där hunden försvann. Folk ska vara där för att leta.

Allmänheten har uppmanats att inte ropa på hunden, eftersom att det finns risk att den då skräms bort. Ring istället till ägaren. Försvinnandet är anmält till polisen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar