Laddar

Här är butikerna som nobbar C4 Shopping

Flera stora kedjor säger i dagsläget nej till att öppna i verksamhet i det nya shoppingcentrat C4 Shopping i Kristianstad. Det visar en undersökning som 24kristianstad.se har genomfört.

delningar

Under de senaste dagarna har 24kristianstad.se berättat om flera företag som ska öppna i det nya shoppingcentrat i Hammar i Kristianstad. Flera kända kedjor har däremot valt att inte etablera sig där, medan andra fortfarande funderar. Här är några av de verksamheter som i dagsläget inte kommer öppna i C4 Shopping:

De två stora snabbmatskedjorna McDonalds och Burger King har inga planer på att finnas i det nya handelsområdet. Båda har sedan tidigare verksamheter i Kristianstad.

– Burger King har just nu en mycket hög etableringstakt men det finns ännu många vita fläckar på kartan, C4 är en av dem. Dock finns inget avtalat om etablering men vi fortsätter att hålla ögon och öron öppna för möjligheter, säger Merit Öhring på Burger King.

Ett flertal telebutiker har också valt att inte öppna i C4 Shoppning, bland dem Tele2 och 3butikerna. Inte heller Kjell och Company som i dag finns inne i centrala Kristianstad har planer på att etablera sig i nya shoppingcentrat.

– Vi har valt att inte öppna i C4 Shopping. Vi har sedan tidigare en butik i Kristianstads centrum och vi kommer att låta den ligga kvar där. Självfallet kommer vi att följa utvecklingen för C4 Shopping med spänning och det är inte omöjligt att vi i framtiden öppnar en butik där, men så som det ser ut i nuläget nöjer vi oss med vår city-butik, säger Karl Emil Nikka, pressansvarig på Kjell och Company.

Sedan tidigare har Lagerhaus, Starbucks, Team Sportia, Elgiganten, Clas Ohlsson och Naturkompaniet meddelat att de inte har planer på att etablera sig i C4 Shopping.

Relaterade artiklar