Laddar

Han säljer restaurang i centrum: ”Ledsamt”

En flytt gör att en restaurang och pizzeria i centrala Åhus nu är till salu. ”Det är inte lätt. Det är ledsamt”, säger ägaren George Aazar.

delningar

Med en yta 240 kvadratmeter – fördelat på två våningar – och totalt 135 sittplatser är Restaurang Rio i Åhus ett populärt tillhåll på framförallt sommaren. Inom en snar framtid står dock restaurangen och pizzerian för ett ägarbyte.

– Jag tänker faktiskt att jag ska flytta till en annan stad, med anledning av familjen. Det är största anledningen till att jag vill sälja. Annars är vi jättenöjda. Allting går jättebra och det är okej här, säger ägaren George Aazar när 24Kristianstad möter upp honom efter lunchrusningen.

Då George Aazar och hans fru väntar tillökning till sommaren vill de komma närmare släktingar som bor högre upp i landet. När och var flyttlasset går står ännu inte klart. Däremot är det bestämt att restaurangen och pizzerian i Åhus kommer att säljas.

– Om vi skulle stanna i Kristianstad skulle jag aldrig sälja. Jag är jättenöjd. Jag tjänar bra här och det är lugnt och fint. Sen har jag högsäsong i maj-september och då blir det massor av folk här i Åhus. Så flytten är enda anledningen, annars inget annat.

 

George Aazar har drivit restaurangen sedan 2011. Foto: Robert Rosén.

För närvarande driver George restaurangen tillsammans med sin kusin, som äger halva restaurangen. Just kusinen kan även tänka sig att stanna kvar i en ny ägarkonstellation – även om just det är upp till den framtida köparen.

– Han säger att om det kommer en bra delägare så kan han tänka sig att stanna. Kommer det inte en bra delägare kan den ta över det helt och hållet istället. Vi får se hur det blir.

Det är inte heller någon större brådska med att sälja restaurangen, utan George menar att det är upp till köparen när hen vill ta över verksamheten.

– Det är upp till köparen när han vill komma. Vill han ta det efter säsong är det ett pris och vill han ta det innan säsong är det ett helt annat pris. Det är för vår säsong som vi lever, då vi tjänar riktigt bra pengar.

 

Seriösa köpare har redan visat intresse. Foto: Robert Rosén.

Under de senaste åren har George gått i tankar om att sälja restaurangen vid ett flertal tillfällen. Men har det inte varit att man kommit överens om priset så har han ångrat sig i sista stund.

– Jag vet att det inte är så lätt att sälja en sån här stor restaurang. Utan jag väntar tills att någon bra köpare kommer. Jag har fått massa bra samtal och mejl de senaste dagarna.

Är det några som är mer seriösa? – Det finns två stycken i alla fall. En som ska ringa tillbaka efter att han fått höra om pris, omsättning och sånt. Sen finns det en som kommer i nästa vecka och vill kolla på restaurangen – efter att han fått höra om hyran, omsättningen och priset.

Vad George Aazar själv ska göra i framtiden är ännu oklart. Kanske blir det en ny restaurang eller pizzeria i en annan stad. Det är möjligt att det istället blir ett gatukök eller kafé. Klart är i alla fall att det känns att lämna ifrån sig verksamheten i Åhus – som han har drivit sedan 1 september 2011.

– Det är inte lätt. Det är ledsamt. Jag har byggt upp allting själv med målning, möbler och allting du ser här inne. Därför tycker jag inte det är lätt. Jag älskar min restaurang, säger George och lägger sedan till:

– Men så är det när man måste flytta. Så funkar livet. Ibland blir man trött och måste byta miljö. Men jag är inte trött på restaurangbranschen utan jag anser att det är min bransch. Det är allting jag vet.

Namn: George Aazar. Bor: Kristianstad. Ålder: Fyller snart 30. Familj: Fru som väntar parets första barn till sommaren. Aktuell: Ska sälja sin restaurang och pizzeria.

Relaterade artiklar