Laddar

Han öppnar Pinchos i Kristianstad: ”Kommer bli succé”

Han tröttnade på jobbet som maskiningenjör – nu öppnar Allan Schwech, 36 år, Pinchos i Kristianstad. "Det kommer bli en succé. Pinchos liknar inget annat och passar för alla", säger han till 24Kristianstad.se.

delningar

– Det finns ingen tvekan. Det kommer bli succé i Kristianstad. Pinchos liknar inget annat och passar för alla, och det finns en spännande och rolig miljö också. Vi är lite udda, säger Allan Schwech, som äger Pinchos i Kristianstad och Växjö.

36-åringen från Växjö är övertygad, och det är fullt förståeligt med tanke på responsen på sociala medier när 24Kristianstad.se berättade om etableringen.

– Det är häftigt. Det var likadant när vi öppnade i Växjö och någon tidning hade rekord i antalet besökande på en artikel, och även delningsrekord på Facebook. Vi hade 4 000 förhandsbokningar när vi öppnade här och jag tror på ett liknande tryck i Kristianstad. Det kommer vara fullbokat i en månad framåt, säger Allan Schwech.

Han är utbildad maskiningenjör, men valde att lämna branschen efter endast ett år.

– Men det var inte min grej. Det är alltid bra med utbildning, men att stå i en fabrikslokal var nog inget för mig. Nu är det krogbranschen som gäller och förutom Pinchos driver jag även ett hamburgerhak och en indisk restaurang i Växjö, säger han.

I stället tog Allan Schwech kontakt med Magnus Larsson, etableringsansvarig på Pinchos.

– Jag var på restaurangen i Göteborg och tyckte att det var ett jäkligt roligt koncept. Det liknar inget annat och jag gillar när det är lite udda och har det lilla extra. Så jag kontaktade dem, åkte på möte och på den vägen var det, säger Allan Schwech.

Förhoppningen är att restaurangen öppnar i januari. Lokalen, på Östra Storgatan, kommer byggas om.

– Det blev klart i måndags och det tar lite tid att bygga om en restaurang helt och hållet. Det är ju ingen befintlig restaurang, så det är ett stort projekt som drar igång i november.