Laddar

Han öppnar ny butik i Kristianstad

En ny butik har öppnat i Kristianstad. Ägaren hoppas på att kunna anställa personal.

delningar

Butiken ”Snygg Dator” har nyligen öppnat i en lokal på Höjdvägen i Kristianstad, bara ett stenkast från Tempotorget. Ägare är entreprenören Fredrik Snygg som nu väljer att göra en storsatsning med sitt företag. Han har drivit det från hemmet sedan år 2010.

I butiken säljer han nu tillbehör och kringutrustning till datorer. Allt från tangentbord till kablar och skrivarbläck finns i sortimentet. Bakom disken finns även en verkstad där han bygger och lagar både datorer, surfplattor och mobiltelefoner. All inredning och skyltarna är nu på plats.

– Att jag hittade lokalen är lite av en slump. Jag såg att den var ledig när jag gick förbi. Det är ett bra läge. Folk vill inte in mitt i smeten med alla sina saker, säger Fredrik Snygg.

Hur kommer det sig att du vågat ta steget att öppna en butik? – Vågar man inte så vinner man inte heller någonting. Man måste ta ett steg framåt för att hela tiden utvecklas, säger Fredrik Snygg.

Intresset för teknik har han haft redan sen 1980-talet. Då kunde han själv programmera om datorspel och bygga specialgjorda datorer. Hobbyn ledde till att han på 1990-talet började att utbilda sig inom IT och senare inom webbdesign. Till slut växte det till ett företag.

– Tanken från början var att finansiera intresset med datorer och datorspel genom att starta eget. Där hjälpte jag till en början släktingar och vänner. Jag byggde speldatorer åt mina kompisar, säger Fredrik Snygg.

 

 

Snygg Dator är den nya butiken på Höjdvägen 2 i Kristianstad. Foto: Henrik Nordell

 

Under de senaste åren utvecklades företaget till att hjälpa kunder med allt från fiberinstallation till att bygga och renovera datorer och mobiltelefoner. De tjänsterna kommer företaget att fortsätta med även nu butiken har öppnats. Att skapa unika gamingdatorer är en av nischerna.

– Jag tycker om att göra något eget som ska vara outstandning och skräddarsytt. Jag arbetar bland annat med vattenkylning, som ännu inte är så utbrett i Sverige. Det är större i England och Tyskland, säger Fredrik Snygg.

Hur ser planerna ut för företaget? – Jag hoppas på att kunna anställa någon som står i butiken samt att köra service parallellt. Det är roligt att åka ut och träffa kunder.

Relaterade artiklar