Laddar

Han öppnar ny butik i centrala Kristianstad

En ny butik kommer att öppna på Tivoligatan i centrala Kristianstad. Där ska det säljas frukt, grönsaker, olivolja och andra typer av livsmedel som direktimporteras från Grekland. Ägare av den nya butiken är Omid Shateri.

delningar

Omid Shateri kommer ursprungligen från Kurdistan, där han tillsammans med sin bror har drivit verksamhet i tio år med försäljning av livsmedel. Efter att ha flyttat till Kristianstad gjorde han en satsning på att starta företaget på nytt. Det vill säga med grossistförsäljning av bland annat frukt och grönsaker. Verksamheten har nu drivits i ett halvår med lokaler på Söder.

– Vi importerar direkt från Grekland, med lastbil. Frukten och grönsakerna därifrån smakar bättre och har bättre priser än de i exempelvis Holland, säger Omid Shateri.

Nu tar han nästa stora steg och ska öppna butik mitt i centrum, på Tivoligatan. Inriktningen kommer fortsatt att vara grekisk. Till skillnad från grossistfirman där han säljer till företag, ska denna verksamheten rikta sig direkt till privatkunderna.

– Det kommer att finnas frukt, fetaost, olivolja med mera. Jag tror att folk i Sverige tycker om den här typen av butiker. Det finns inte någon sådan i Kristianstad sedan tidigare. Jag tror att det kommer finnas en stor efterfrågan, säger Omid Shateri.

Just nu jobbar han med att färdigställa det sista av inredningen. Hyllorna är på plats, redo att placera alla varorna på. Planen är att öppna i nästa vecka.

Relaterade artiklar