Laddar

Han har skrivit ett av helgens Mellobidrag

I helgen är det dags för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2017. Ett av lördagens sju bidrag är skrivet av en Hässleholmsson.

delningar

Robin Bengtsson gjorde succé i Melodifestivalen förra året med sitt bidrag ”Constellation Prize” som slutade på femte plats i finalen. Nu är han tillbaka med låten ”I Can’t Go On” som Hässleholmsfödda Robin Stjernberg varit med och skrivit.

Robin Stjernberg vann Melodifestivalen 2013 med sin egenskrivna låt ”You” som slutade på 16:e plats i Eurovision Song Contest. Då skrev Stjernberg historia genom att vara den första artisten någonsin att ta sig vidare från Andra chansen, och därefter vinna finalen. Men nu är han alltså tillbaka, men bara som låtskrivare.

Artisten som ska framföra låten, Robin Bengtsson, säger så här om bidraget till SVT: – Det är lite uptempo, lite funky. Så det blir lite mer show än förra året, inte bara stå mitt på scen i tre minuter som förra året. – Det kommer att bli ett showigt nummer, och vi kommer att göra något som vad vi vet aldrig gjorts i Melodifestivalen tidigare.

Även David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah är upphovsmän till låten.

Relaterade artiklar