Laddar

Han är lokalfotbollens bästa målskytt

Med sina 20 mål i division 7 är Skepparslöv-anfallaren den bästa målskytten i lokalfotbollen. En nivå han trivs väldigt bra att spela på.

delningar

Efter att ha gjort 20 mål på 13 omgångar i Division 7 Nordöstra är Skepparslöv IF:s anfallare, Tony Svensson, den som hittat nät flest gånger bland alla de lokala skyttekungarna. Något som ska nämnas är att han var skadad och missade fyra av matcherna som laget spelat. Detta ger honom ett snitt på över två mål per match, ett imponerande facit. Bakom skadan finns det även en lite lustig historia.

– Det var en match i inledningen av säsongen där jag hade gjort fem mål på 38 minuter. Strax efter det drog jag baksidan av låret. Det roliga var att i anfallet innan hade jag skratt åt min anfallskamrat när han fick en bristning. Då sa jag ”Du är inte tjugo längre” till honom, berättar Tony Svensson skrattandes.

Faktum är att han går under kategorin ”hemvändare” då han de senaste åren varit bosatt i Landskrona. Under den perioden spelade han för Åstorp. Ett lag som han lyckades kvala upp med till division fyra. Men i takt med att barnen börjat bli äldre valde han att ta med familjen och flytta hem till Kristianstad. Och han känner att han verkligen hittat rätt i Skepparslövs IF.

– Vi är ett jävligt härligt gäng här. Nästan alla har barn i samma åldrar vilket är kul. Sen gillar jag friheten att det inte gör något om man skulle missa en träning eller en match. Det är lite annorlunda mot hur jag haft det innan.

Trots att han är utsedd till lokalfotbollens skyttekung, ser han inte sig själv som en spelare med massa kvaliteter.

– Jag är ingen glänsande fotbollsspelare. Det har aldrig varit min grej att dribbla av motståndare. Det jag har är väl att jag står på rätt plats vid rätt tidpunkt, sen att jag möter rätt bra och tajmar mina djupledslöpningar bra. Men vi ska inte bortse från att jag har duktiga lagkamrater som lägger fina bollar till mig.

När vi sedan pratar om framtida målsättningar vill han ta det som det kommer.

– Mitt mål är att fortsätta köra på i division 7. Det är en nivå som passar mig i nuläget och som jag sa innan, så trivs jag väldigt bra med friheten man har här.