Laddar

Hälsan står i fokus i Arkelstorp

Den årliga hälsodagen tar plats i byn. ”Det blir lite av varje som kommer ske under dagen”, säger arrangören.

delningar

För tredje året i rad arrangeras en hälsodag på Brunnen i Arkelstorp. En gång om året lever den gamla hälsobrunnen upp till sin anrika historia. Under söndagen får besökare chansen att återuppväcka Brunnen som hälsocenter.

– Där kommer vara olika föreläsare och prata om hälsa. Sen kommer man även kunna prova på bland annat massage. Det blir lite av varje som kommer ske under dagen, säger Britt-Marie Svensson, vice ordförande i arrangerande Oppmanna Vånga Bygdegårdsförening.

Tidigare besökare kommer att till stor del känna igen, då många föreläsare, försäljare och olika behandlingar varit på plats i Arkelstorp tidigare. Bland nyheterna finns dock en föreläsning om glass – gjord på björksav.

– Vi har en dansk som tillverkar glass och åker upp och berättar om det. Han levererar det till sjukhusen i Danmark, när de har blivit opererade. Det kan bli intressant att höra om. Det är en ny grej, förklarar Britt-Marie Svensson och lägger till:

– Sen får man eventuellt smaka på den glassen med.

Uppe vid Brunnen har bygdegårdsföreningen arbetat för fullt inför dagen. I framtiden är förhoppningen att man ska kunna erbjuda än mer.

– Vi har lite olika projekt och håller på att göra en hälsoträdgård så småningom, som kommer ligga bakom Brunnen. Vi kör i det tempot nu.

Hur ser tidsplanen för hälsoträdgården ut? – Det är på planeringen nu. Vi börjar så smått och har huggit ner granar och sånt. Man får börja smått och fortsätta efterhand som folk vill arrangera sig i det. Men det går framåt. Det är ju trots allt en gammal hälsobrunn från början.

Hälsodagen arrangeras klockan 10-16.

Föreläsningar och Prova-På-Behandlingar under Hälsodagen: Kl 11-12: Mediyoga med Marie Fredriksson Kl 12-13: Vår föda från Stenålder till Nutid med Nilla Ekdahl Kl 13-14: Feldenkrais med Kerstin Johansson Kl 14-15: Meditation med Gunilla Hjalmarsson Kl 15-16 Hälsosann Föreläsning med Susanne Lovensjö

Hela schemat för hälsodagen hittar du här.

Relaterade artiklar