Hade pistol och knogjärn där barn vistades – nu döms mannen

Foto, Robert Rosén - Foto: Robert Rosén

Både skyddsväst, pistol och ammunition hittades.

delningar

En 31-årig man döms vid Kristianstads tingsrätt till två års fängelse för grovt vapenbrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Det var i maj i år som polis kontrollerade mannen när han lämnade sin ex-sambos lägenhet. Polis hittade då en kniv på mannen och därefter gjordes en husrannsakan.

Där fann polisen bland annat både pistol, ammunition, en skyddsväst, pistolhölster och knogjärn. Mannen själv erkänner, men uppger att han skaffat vapen, ammunition och annan utrustning "eftersom han är rädd för personer han känner sedan förfluten tid och att han har föremålen för att känna sig säker", enligt domen.

Vapenbrottet döms av tingsrätten som grovt då både pistolen och ammunition låg i bostaden där mannens barn och ex-sambo vistas.

"Dessutom får vapnen jämte ammunition anses ha innehafts i en kriminell miljö där de kunde befaras komma till brottslig användning", enligt domen.

Mannen förekommer under 16 avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast den 19 februari 2014 för grov misshandel, narkotikabrott och brott mot knivlagen till fängelse två år och sex månader.

Mannen sitter häktad sedan den 10 maj i år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar